Connect with us

La zi

Campania „SOS COPIII ROMI” în Sectorul 4 din Bucureşti

Partida Romilor

Published

on

Peste 150 de părinţi şi elevi din sectorul 4 au participat la şedinţa de informare şi consiliere organizată în cadrul Campaniei SOS COPIII ROMI la sediul şcolii gimnaziale nr 133 din Capitală. Reprezentanţii Partidei Romilor şi ai ISMB au stat la dispoziţia participanţilor pentru a răspunde tuturor întrebărilor legate de înscrierea la liceu. O mare atenţie este acordată anul acesta orientării către învăţământul profesional de stat şi dual. Candidaţii au fost informaţi de numărul de locuri, profilul şi beneficiile oferite de această formă de învăţământ.

Reprezentanţii PR au prezentat în detaliu elevilor şi părinţilor procedura de obţinere a recomandării, necesară la dosarul de înscriere. Voluntarii Organizaţiei de Tineret ai Partidei Romilor, inspectorii şcolari şi cadrele didactice oferă în cadrul acestor şedinţe consiliere privind pregătirea opţiunilor pentru repartizarea computerizată dar şi alcătuirea şi depunere în termen a dosarelor de înscriere.

Deşi campania „SOS COPIII ROMI” se derulează în Capitală de aproape 13 ani, pentru mulţi părinţi facilităţile oferite elevilor romi, reprezintă o noutate.

Pentru înlăturarea oricăror nelămuriri şi emoţii, elevii romi din sectorul 4, alături de toţi candidaţii din Bucureşti, sunt aşteptaţi în data de 29 iunie, începând cu ora 10.00, la liceul Miquel de Cervantes din Bucureşti la o simulare a şedinţei de repatrizare.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015