Connect with us

Educatie

200 de programe de studii în oferta UAIC pentru admiterea 2021

Partida Romilor

Published

on

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) a aprobat oferta de studii pentru admiterea 2021, precum şi condiţiile de înscriere a candidaţilor. La studii de licenţă, oferta de admitere cuprinde 78 de specializări, în timp ce pentru master candidaţii vor avea de ales dintre cele 122 de programe de studii.

La majoritatea facultăţilor Universităţii, admiterea pentru studii de licenţă se va face exclusiv pe baza mediei generale de la examenul de bacalaureat. Şase facultăţi iau în calcul la admitere, pe lângă media generală de la examenul de bacalaureat, media anilor de studii, media la diferite discipline studiate în liceu sau nota la diverse probe din cadrul examenului de bacalaureat.

Admiterea la studii de master se va face, în cazul majorităţii facultăţilor, pe baza unei medii în care examenul de licenţă va conta în proporţie de 60%, iar nota la prezentarea CV-ului şi/sau a scrisorii de intenţie sau interviul va avea o pondere de 40%. În cazul Facultăţii de Drept, media examenului de licenţă va avea o pondere de 50%, media anilor de studii 25% şi tot 25% nota obţinută în urma analizei dosarului, pe baza scrisorii de intenţie şi CV.

Oferta de admitere a UAIC pentru anul 2021 include 27 de specializări în limbi străine, 6 la studii de licenţă şi 21 la studii de master. De asemenea, pentru candidaţii români de pretutindeni, în cadrul Extensiunilor UAIC din Bălţi şi Chişinău, Republica Moldova, sunt disponibile trei programe la studii de licenţă şi patru programe la studii de master.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi este prezentă în cele mai importante clasamente internaţionale. În anul 2020, UAIC s-a situat între primele trei instituţii de învăţământ superior din România, conform ierarhiilor Times Higher Education Ranking, QS Ranking EECA sau WorldWide Professional University Ranking (RankPro).

Oferta completă de studii pentru anul universitar 2021/2022, precum şi condiţiile de admitere pot fi consultate pe site-ul admitere.uaic.ro (https://admitere.uaic.ro/).

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015