Connect with us

Asul de trefla

Actele de identitate. O nouă schimbare

Avatar

Published

on

 

Deputatul Daniel Vasile, reprezentant al minorităţii romilor în Parlament, a declarat că împreună cu deputatul PSD Florin Manole va iniţia un proiect de modificare a prevederilor legislative privind obţinerea actelor de identitate, în contextul în care o mare parte a populaţiei de romi nu deţine astfel de documente.

„Potrivit legislaţiei române, dovada cetăţeniei se face cu actul de identitate. Aici avem o reglementare, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 97 din 2015, care limitează acest drept, în sensul că două treimi din locuinţele romilor nu au acte de proprietate, însă, potrivit articolelor 20, 21 din această ordonanţă de urgenţă 97/2015, să obţii actul de identitate ai nevoie în primul rând de o dovadă de spaţiu, de un act de proprietate sau un act locativ, fie că este contract de comodat sau un contract de locaţie, de închiriere. Romii nu posedă asemenea acte de dovadă a proprietăţii sau a locuinţei, a locaţiei, în consecinţă o mare parte a populaţiei de romi nu deţine acte de identitate”, a declarat Daniel Vasile, la o conferinţă pe tema cetăţeniei.

În opinia sa, cei care nu au acte de identitate nu deţin dreptul de a fi cetăţean.

„Noi solicităm autorităţilor publice, Guvernului României, Parlamentului, desigur că o să iniţiem un proiect legislativ în acest sens, să modifice legislaţia, astfel încât posesia să fie dovedită de către autoritatea publică locală, iar în baza acestei dovezi a posesiei să obţinem actele de identitate”, a spus Daniel Vasile.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015