Connect with us

Social

AEP: Videoclip cu tehnica votării prin corespondenţă – transmis alegătorilor români din străinătate

Partida Romilor

Published

on

Autoritatea Electorală Permanentă va transmite alegătorilor români din străinătate care au optat pentru votul prin corespondenţă la alegerile parlamentare din 6 decembrie un videoclip informativ privind tehnica votării prin corespondenţă, acesta fiind publicat şi pe pagina de Facebook a instituţiei şi pe canalul de YouTube.

Potrivit unui comunicat, AEP precizează că, pentru a veni în sprijinul acestor alegători, pune la dispoziţie clipul video care ilustrează tehnica votării prin corespondenţă „pas cu pas”.

„Videoclipul informativ privind tehnica votării prin corespondenţă a fost publicat pe pagina de Facebook a instituţiei şi pe canalul de YouTube, fiind disponibil la următorul link: https://youtu.be/Y6EaWtAQzAw. Precizăm că acest tutorial video va fi transmis alegătorilor prin corespondenţă pe adresele de e-mail furnizate la înregistrare. Astfel, alegătorii sunt rugaţi să citească instrucţiunile primite în plic şi să vizioneze clipul înainte de a-şi exprima opţiunea de vot”, transmite AEP.

AEP a realizat şi un clip video de informare cu măsurile care trebuie respectate în campania electorală, în contextul intrării în vigoare a noilor prevederi referitoare la măsurile de sănătate publică pentru desfăşurarea în siguranţă a evenimentelor aferente campaniei electorale a alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2020.

Potrivit clipului de informare, măsurile care trebuie respectate în campania electorală sunt: purtarea obligatorie şi corectă a măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor, menţinerea distanţei fizice de minimum un metru între participanţii la evenimentele electorale.

De asemenea, numărul participanţilor la evenimentele electorale desfăşurate în spaţiu închis trebuie limitat la maximum 20, iar durata să fie de maximum 2 ore, iar în cazul evenimentelor în aer liber numărul participanţilor să fie de maximum 50.

Pentru acţiunile desfăşurate în stradă se limitează numărul persoanelor la maximum 6 şi la maximum 2 în cazul acţiunilor tip „uşă în uşă”.

„Respectarea aplicării măsurilor se urmăreşte de către Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne, iar nerespectarea prevederilor se sancţionează conform legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, se mai arată în clip.

Clipul informativ a fost publicat pe site-ul instituţiei, pe pagina de Facebook şi pe canalul oficial de YouTube şi poate fi accesat la următorul link: https://youtu.be/YT92COCTu90, mai precizează AEP.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015