Connect with us

Social

AFM a publicat prima listă cu UAT-urile care vor primi finanţare în Programul Iluminat Public

Partida Romilor

Published

on

Lista cu primele 27 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT) care vor beneficia de fonduri pentru modernizarea sistemelor de iluminat public a fost publicată, marţi, pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), a anunţat instituţia într-un comunicat de presă.

„Pe site-ul www.afm.ro poate fi consultată lista cu primele 27 de unităţi administrativ-teritoriale care vor beneficia de fonduri pentru modernizarea sistemelor de iluminat public prin înlocuirea corpurilor de iluminat având un consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu LED, precum şi achiziţionarea şi instalarea sistemelor de dimare/telegestiune care permit reglarea fluxului luminos la nivelul întregului obiectiv de investiţii”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, pentru Programul Iluminat Public, finanţarea se acordă într-o pondere de maximum 90% din cheltuielile eligibile şi în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanţi, respectiv maximum 500.000 lei pentru UAT cu o populaţie de până la 4.000 locuitori şi cel mult 1.000.000 lei pentru UAT cu o populaţie de peste 4.001 locuitori.

Pe de altă parte, AFM informează că, în şedinţa Comitetului de avizare din data de 14 septembrie 2020, au mai fost acceptate 143 dosare pentru 246 autovehicule şi o contestaţie pentru un autovehicul în cadrul Programului „Rabla”, respectiv 83 dosare pentru 189 autovehicule (dintre care 138 electrice 100% şi 51 autovehicule electrice hibride) în Programul „Rabla Plus”.

Un alt program pentru care au fost aprobate dosare de finanţare este cel privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la reţeaua de distribuţie a energiei electrice. Astfel, vor beneficia de finanţare nerambursabilă 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, în limita a 25.000 lei (inclusiv TVA), pentru fiecare sistem fotovoltaic care deserveşte o gospodărie, un număr de 65 gospodării izolate, situate la cel puţin 2 km faţă de reţeaua naţională de distribuţie a energiei electrice, arată datele AFM.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015