Connect with us

Social

Ambasadorul Israelului, David Saranga, îşi donează ziua de naştere pentru susţinerea copiilor din cartierul Ferentari

Partida Romilor

Published

on

Asociaţia Zi de Bine lansează cauza lunii Martie: Studiourile Ferentari. Proiectul este dedicat copiilor din cartierul Ferentari, una dintre cele mai defavorizate zone din Capitală. Astfel, peste 30 de copii din trupa Playhood vor putea să îşi exerseze abilităţile artistice într-un studio dotat cu toate echipamentele necesare pentru filmele şi poveştile pe care le au de spus.

Suma necesară pentru întregul proiect este de 35.000 de euro, bani cu care se vor realiza renovarea şi dotarea studioului, dar şi acoperirea costurilor necesare funcţionării acestuia până la finalul anului.

„Fiecare clipă pe care aceşti copii o petrec în studio, la repetiţii şi filmări, e o clipă mai mult petrecută departe de stradă şi pericolele ei. Fiecare clipă în care se joacă şi învaţă într-un mediu prietenos şi încurajator înseamnă o şansă în plus de a ţine capul sus şi de a face un pas spre o viaţă mai bună. Noi ne-am propus să fim alături de ei acum, la începuturi, şi, de ce nu, să-i aplaudăm într-o zi, când vor urca pe scenele festivalurilor de teatru la care merită să ajungă”, au declarat Melania Medeleanu şi Luciana Zaharia, fondatoarele Asociaţiei Zi de Bine.

Prima persoană care şi-a arătat susţinerea pentru acest proiect este însuşi Excelenţa Sa, ambasadorul Israelului, David Saranga, care şi-a donat ziua de naştere.

Trupa de teatru „Playhood”, coordonată de actorul Ionuţ Oprea, s-a născut în urmă cu şapte ani, în cadrul Şcolii Generale 136. Playhood a început cu o misiune simplă, de a folosi artele vizuale şi ale spectacolului pentru a-i ajuta pe copii să-şi dezvolte abilităţi de bază ca cititul, scrisul şi gândirea critică. De-a lungul timpului, mai mulţi copii care s-au antrenat alături de Ionuţ Oprea au participat la festivalurile de profil din ţară şi din afara graniţelor, dând replica unor artişti precum Ada Solomon, Radu Jude şi mulţi alţii. Anul trecut, în plină pandemie, Ionuţ Oprea şi Mădălina Dorobanţu au înfiinţat Asociaţia Ferentari, din nevoia de a ţine pasul cu succesul şi dezvoltarea proiectului Playhood.

„După o lungă călătorie de 7 ani, iată că proiectul mult visat începe să se contureze. În decursul acestei perioade am învăţat adevărate lecţii de viaţă şi totodată, am văzut cu ochii noştri schimbarea pe care a adus-o Playhood pentru copii din cartierul Ferentari. Este o imensă bucurie pentru mine să văd cum munca lor este apreciată şi recunoscută de artişti de top şi de mass media şi că unii dintre copii chiar au început să primească roluri plătite în diferite producţii. Cu alte cuvinte, abia aştept să ţin prima oră de curs direct din Studiourile Ferentari”, a declarat Ionuţ Oprea, actor şi co-fondator, Asociaţia Ferentari.

Mai multe detalii găsţi pe www.zidebine.ro.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015