Connect with us

News

Analize gratuite pentru romi din Dorohoi

Published

on

Peste 300 de romi care nu au asigurare medicala si locuiesc in municipiul Dorohoi vor beneficia de analize gratuite in cadrul proiectului ” O sansa pentru sanatate in cartierul meu”.
Un cort cu aparatura necesara va fi montat in cartierul Drochia din Dorohoi, urmind ca apoi sa fie instalat in centrul orasului, pe accesul pietonal, pentru ca multi romi sa aiba acces la analize gratuite.
Proiectul este finantat de Agentia Nationala pentru romi in cadrul programului ” Anul European al cetateanului”, iar perioada de implementare a proiectului este iulie-decembrie 2013. Programul vine in ajutorul comunitatilor de romi, deoarece speranta de viata a acestora este cu pana la 20% sub medie, in conditiile in care boli frecvente ca TBC-ul, hepatita B si C afecteaza tot mai mult sanatatea acestora.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015