Connect with us

La zi

ANM: Ninsoare, vânt şi polei în jumătatea de sud a ţării, până marţi dimineaţa

Partida Romilor

Published

on

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o informare de ninsoare, vânt şi polei, valabilă până marţi dimineaţa în jumătatea de sud a ţării.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 9 ianuarie, ora 23:00 – 12 ianuarie, ora 6:00, în jumătatea de sud a ţării precipitaţiile se vor extinde treptat şi se vor acumula cantităţi, local de peste 20 – 30 litri/mp.

Va ninge pe arii mai extinse şi însemnat cantitativ, în special în noaptea de duminică spre luni (10/11 ianuarie) şi pe parcursul zilei de luni (11 ianuarie) când se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vor fi şi intervale cu ploaie şi lapoviţă şi se va forma polei.

Din dimineaţa zilei de luni (11 ianuarie) vântul se va intensifica treptat, local vor fi rafale de 40 – 50 km/h, iar la munte, la altitudini de peste 1.700 de metri se vor depăşi 60 – 70 km/h şi va fi viscol.

Meteorologii avertizează că probabilitatea de apariţie a intervalelor cu precipitaţii va fi ridicată pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare, iar din a doua parte a acesteia vremea va deveni mai rece decât în mod normal la această dată.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015