Connect with us

La zi

ANM: Temperaturi în scădere şi ploi pe arii restrânse, dar însemnate cantitativ, în perioada 6 – 18 octombrie

Partida Romilor

Published

on

Valorile termice vor oscila în următoarele două săptămâni, cele mai importante scăderi de temperatură, de până la 10 – 11 grade Celsius, se vor înregistra până pe data de 9 octombrie, în majoritatea regiunilor, în timp ce ploile însemnate cantitativ sunt aşteptate în cea mai mare parte a perioadei, arată prognoza de specialitate, valabilă pentru perioada 6 – 18 octombrie, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În zona Banatului, valorile termice maxime vor fi în scădere până în data de 8 octombrie, de la medii de 26 – 27 de grade, spre 17 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile maxime vor fi în creştere, iar media acestora se va situa în jurul a 24 de grade. În a doua jumătate a intervalului, maximele termice vor fi în scădere uşoară şi treptată spre medii de 20 de grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la medii de 15 grade la începutul intervalului, spre 8 grade, în jurul datei de 9 octombrie. Între 9 şi 13 octombrie, minimele termice vor fi în creştere spre valori, în medie, de 11 – 12 grade, apoi vor scădea treptat până la sfârşitul intervalului, spre 9 – 10 grade. Va ploua, posibil însemnat cantitativ, în intervalul 5 – 8 octombrie, iar după data de 12 octombrie, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi din nou în creştere.

În Crişana, temperaturile maxime vor fi în scădere până în data de 8 octombrie, de la medii de 26 – 27 de grade, spre 16 – 17 grade. Până în data de 12 octombrie, valorile maxime vor fi în creştere, iar media acestora va ajunge la 24 de grade. În a doua săptămână, maximele termice vor fi în scădere uşoară şi treptată spre medii de 19 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la medii de 14 grade la începutul intervalului, spre 7 grade, în jurul datei de 9 octombrie. Între 9 şi 13 octombrie, minimele termice vor fi în creştere spre valori, în medie, de 11 grade, apoi vor scădea treptat până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, spre 9 grade. În intervalul 5 – 8 octombrie va ploua, probabilitatea de apariţie precipitaţiilor fiind din nou în creştere după 12 octombrie. Izolat, cantităţile de apă vor putea fi însemnate.

În Transilvania, până în data de 9 octombrie, maximele termice vor fi în scădere, de la medii de 26 – 28 de grade, spre 17 grade. Ulterior, în intervalul 9 – 12 octombrie, valorile maxime vor fi în creştere, iar media acestora va ajunge la 22 – 23 de grade. În a doua săptămână, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 18 grade. Minimele termice vor fi în scădere de la medii de 13 – 14 grade la începutul intervalului, spre 5 grade, în data de 10 octombrie. Între 10 şi 13 octombrie, minimele termice vor fi în creştere spre valori, în medie, de 8 grade, apoi vor scădea uşor şi treptat până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, spre 6 grade. Vor fi ploi în intervalul 5 – 8 octombrie, pe arii restrânse însemnate cantitativ. După data de 13 octombrie, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi din nou în creştere.

În Maramureş, în următoarele patru zile, maximele termice vor scădea cu aproape zece grade, până la 16 grade Celsius. Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile maxime vor fi în creştere, iar în medie, acestea vor ajunge să se situeze în jurul a 22 de grade. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile maxime vor fi, din nou, în scădere treptată spre medii de 18 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la medii de 13 – 14 grade la începutul intervalului, spre 6 grade, în data de 10 octombrie. Între 10 şi 13 octombrie, minimele termice vor fi în creştere spre valori, în medie, de 10 grade, după care vor scădea treptat până la sfârşitul intervalului, spre 7 grade. Va ploua, pe arii restrânse însemnat cantitativ, în intervalul 5 – 8 octombrie, iar după data de 13 octombrie, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere.

În Moldova, până în data de 9 octombrie, vremea va fi într-un proces de răcire, ce se va resimţi mai ales la valorile diurne. Astfel, maximele termice vor scădea de la medii de 26 de grade, spre 18 – 19 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile maxime vor fi în creştere, iar media acestora va ajunge să se situeze în jurul a 22 de grade. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile maxime vor fi, din nou, în scădere treptată spre medii de 18 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere, semnificativă între 8 şi 10 octombrie, de la medii de 15 grade la începutul intervalului, spre 8 grade, în data de 10 octombrie. Între 10 şi 13 octombrie, minimele termice vor fi în creştere spre valori, în medie, de 10 – 11 grade, apoi vor scădea uşor şi treptat până la sfârşitul intervalului, spre 9 grade. Ploi pe arii restrânse însemnat cantitativ se vor semnala în intervalul 6 – 8 octombrie, dar şi după 13 octombrie.

În Dobrogea, următoarele zile vor aduce o vreme rece, mai accentuată în intervalul 7 – 9 octombrie. Maximele termice vor scădea de la medii de 25 – 26 de grade, până spre 20 grade. Până în data de 13 octombrie, valorile maxime vor fi în creştere uşoară, iar media acestora va ajunge să se situeze în jurul a 22 de grade. De asemenea, până la sfârşitul intervalului, temperaturile maxime vor fi din nou în scădere uşoară şi treptată spre medii de 20 de grade. Temperaturile minime vor fi în scădere, semnificativă între 8 şi 10 octombrie, de la medii de 17 – 18 grade la începutul intervalului, spre 12 grade, în data de 10 octombrie. Între 10 şi 14 octombrie, minimele termice vor fi în creştere uşor spre valori, în medie, de 14 grade, apoi vor scădea uşor şi treptat până la sfârşitul intervalului, spre 12 grade. Va ploua, izolat însemnat cantitativ, în intervalul 6 – 8 octombrie, iar după data de 13 octombrie, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi, din nou, în uşoară creştere.

În Muntenia, temperaturile maxime vor fi în scădere până în data de 9 octombrie, de la medii de 29 de grade, spre 21 de grade. Până în data de 13 octombrie, valorile maxime vor fi în creştere, iar media acestora va ajunge la 24 de grade. În a doua săptămână, maximele termice vor fi în scădere uşoară şi treptată spre medii de 20 – 21 de grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la medii de 15 – 16 grade la începutul intervalului, spre 8 – 9 grade, în jurul datei de 10 octombrie. Între 10 şi 14 octombrie, minimele termice vor fi în creştere spre valori, în medie, de 11 – 12 grade, apoi vor scădea treptat până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, spre 10 grade. Va ploua în intervalul 6 – 8 octombrie, iar după data de 13 octombrie, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în uşoară creştere. Izolat, cantităţile de apă vor putea fi însemnate, mai ales la începutul intervalului.

În Oltenia, maximele termice vor scădea la 20 de grade Celsius, până în data de 8 octombrie. Ulterior, timp de cinci zile, valorile maxime vor fi în creştere, iar media acestora va ajunge la 23 de grade. În a doua săptămână a intervalului, maximele termice vor fi în scădere uşoară şi treptată spre medii de 20 de grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la medii în jurul a 16 grade la începutul intervalului, spre 8 grade, în jurul datei de 10 octombrie. Între 10 şi 13 octombrie, minimele termice vor fi în creştere spre valori, în medie, de 11 grade, apoi vor scădea treptat până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, spre 9 – 10 grade. În intervalul 5 – 8 octombrie va ploua. Totodată, după data de 13 octombrie, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi din nou în creştere, iar izolat cantităţile de apă vor fi însemnate.

La munte, temperaturile maxime vor fi în scădere până în data de 8 octombrie, de la medii de 19 grade, spre 9 – 10 grade. Până în data de 12 octombrie, valorile maxime vor fi în creştere, iar media va ajunge la 15 grade. În a doua săptămână, maximele termice vor fi în scădere treptată spre medii de 11 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la medii de 11 grade la începutul intervalului, spre două grade Celsius, în jurul datei de 9 octombrie. Între 9 şi 13 octombrie, minimele termice vor fi în creştere spre valori, în medie, de 7 grade, apoi vor scădea treptat până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, spre 4 grade. Va ploua în intervalul 5 – 8 octombrie, iar pe arii restrânse cantităţile de apă vor fi însemnate. După data de 13 octombrie va creşte, din nou, probabilitatea de apariţie a ploilor, iar la altitudini mari vor fi posibile şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015