Connect with us

La zi

Aproximativ 90% dintre şcoli vor avea autorizaţie sanitară la începutul anului de învăţământ

Partida Romilor

Published

on

Ministrul interimar al Educaţiei, Daniel Breaz, a declarat miercuri seară că aproximativ 90% dintre şcoli vor avea la începutul anului şcolar autorizaţie sanitară.

Potrivit demnitarului, aproape 86% dintre şcoli au autorizaţie ISU.

„O să avem în jur de 86% din şcoli cu autorizaţie ISU. Cu autorizaţie sanitară, în jur de 90%”, a spus Breaz la Realitatea TV.

El a susţinut că la începutul anului şcolar vor mai avea încă toalete în curte aproximativ 300 de şcoli.

„Avem banii pentru toate cele 1.150 de şcoli (n.r. – cu toalete în curte). (…) Nu cred că vor rămâne mai mult de 300 de şcoli care să aibă încă toaleta în curte. (…) MEN a alocat primăriilor banii necesari în funcţie de fiecare şcoală, de numărul de elevi, s-a calculat la metru pătrat cât va trebui să fie investit în fiecare şcoală pentru a face toate aceste toalete”, a precizat Breaz.

În ceea ce priveşte manualele, ministrul a spus că aproximativ 99% dintre acestea se află în şcoli.

La rândul său, Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat miercuri că, deşi le-a cerut inspectoratelor şcolare judeţene numărul instituţiilor de învăţământ care au toalete în curte, nu a primit niciun răspuns în decurs de o lună.

„Un caz care a fost foarte bine cunoscut în România şi care a stârnit revoltă a fost al acelui copilaş care a decedat pentru că a alunecat într-o fosă din curtea unei şcoli. Plecând de la acel caz, în care s-a constatat că nu era vorba nici de neglijenţa părinţilor – că nu părinţii erau acolo problema – şi văzând că se va apropia începutul anului şcolar, încă de acum o lună de zile, cred, am adresat către toate inspectoratele judeţene o solicitare să ne spună în câte dintre şcolile din comune, din localităţi micuţe, mai există astfel de WC-uri în fundul curţii. Vă vine sau nu să credeţi, nu am primit încă niciun răspuns şi a trecut mai bine de o lună. Ce putem face într-o astfel de situaţie este doar să ne ducem să mai trimitem o dată aceste adrese şi, evident, să sesizăm şi ministrul Educaţiei, dar aţi văzut că şi acolo a existat ceva fluctuaţie în ceea ce priveşte persoana ministrului”, a precizat Renate Weber, într-o conferinţă de presă.

Ea a menţionat că va discuta pe această temă şi cu reprezentanţii MEN, având în vedere că anul şcolar va începe în curând.

„O să revenim şi la ei şi chiar o să ne ducem la Ministerul Educaţiei să discutăm. Adică, nu se poate… Începe anul şcolar îndată şi mă gândesc că, dacă noi nu ştim în acest moment situaţia, s-ar putea să nu fie cunoscută nici la nivelul ministerului. Nu ştiu, poate că dânşii o cunosc. Noi am preferat să avem discuţiile direct cu inspectoratele, dar va trebui să mergem şi pe latura cealaltă”, a spus ea. 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015