Connect with us

La zi

Un gest frumos pentru copiii romi

Asociația Partida Romilor ”Pro Europa” Sălaj: Un gest frumos pentru copiii romi

Partida Romilor

Published

on

Nu mai puțin de 50 de copii de la Școala Generală nr. 1 Almașu, majoritatea de etnie romă, au avut ocazia de a se relaxa într-un mod deosebit, imediat după terminarea anului școlar. Și asta grație Asociației Partida Romilor ”Pro Europa” Sălaj, care a organizat o excursie în județele Sălaj și Maramureș, beneficiari fiind elevi din clasele I-IV.

Pe lângă distracția de care au avut parte, pentru majoritatea fiind prima excursie din viața lor, micuții au vizitat planetariul din Baia- Mare, Muzeul Memorial de la Sighet, dar și Muzeul Memorial al Holocaustului – Șimleu Silvaniei. Potrivit organizatorilor, excursia a inclus, pe de o parte, o activitate socio-educativă în vederea depăşirii barierelor sociale, etnice, culturale și creşterea de stimei de sine.

Elevii au fost însoțiți de Otvos Geza – președintele Asociației Pardida Romilor ”Pro Europa” Sălaj și de cadrele didactice: Alexandru Varga, Florin Pintea, Cosmina Balinschi și Ioana Chender.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015