Connect with us

Educatie

Ateliere creative, de luni, la Muzeul Naţional Cotroceni

Published

on

Cotroceni Summer Camp, un proiect educativ dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani, invitaţi să descopere patrimoniul Muzeului Naţional Cotroceni şi să dobândească informaţii istorice şi despre artă, va fi derulat începând de luni de instituţia muzeală.

Potrivit unui comunicat al Muzeului Naţional Cotroceni, atelierele vor avea următoarele teme: „Păşim împreună în povestea de la palat”, „Vânătoarea de comori la palat”, „Introducere în pictura în acuarelă”, „Tabăra de pictură de la palat”, „Expoziţia de pictură de la palat”, „Introducere în storytelling”, „Magia de a spune poveşti”, „Construiesc povestea palatului”, „Arta documentării”, „Rolul femeilor în Primul Război Mondial”, „Jurnalist de război”.

„Participanţii vor cunoaşte viaţa publică şi privată a Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria, vor vizita spaţiile Muzeului Naţional Cotroceni şi vor avea de rezolvat anumite misiuni care au scopul de a-i ajuta să asimileze mai bine informaţiile nou dobândite. De asemenea, vor descoperi prin exerciţii practice şi interactive diferite aspecte ale personalităţii Reginei Maria: artist, ambasador, mama răniţilor şi vor crea o lucrare de artă, o poveste sau un articol”, precizează sursa citată.

Atelierele se desfăşoară în intervalul orar 11,00 – 12,30, în limita locurilor disponibile. Participanţii se pot înscrie la unul sau mai multe ateliere. Taxa de participare este de 20 lei/elev pentru un atelier; 50 lei/elev pentru trei ateliere şi 75 lei/elev pentru cinci ateliere.

Toţi participanţii, precum şi personalul MNC implicat vor respecta măsurile de prevenire a răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015