Connect with us

Eveniment

Aurel Rosianu: „Singurul reprezentant al romilor din toata Romania”

Published

on

Aurel Rosianu: „Singurul reprezentant al romilor din toata Romania este presedintele Partidei Romilor Pro Europa, deputatul Nicolae Paun”

Presedintele Partidei Romilor Pro Europa, filiala Cluj, transmite intr-un comunicat, ca regretatul Florin Cioaba a fost pentru intreaga comunitate a romilor din judetul Cluj doar un activist rom/pastor, nicidecum ”rege”. Noi, Partida Romilor nu dorim sa intram in acest joc, de care se folosesc unii politicieni, nu dorim ca noi, comunitatea roma din judetul Cluj si nu numai, sa fim masa de manevra in folosul nimanui”, puncteaza formatiunea.
”Condoleante familiei indurerate. Bunul Dumnezeu sa il ierte si sa se odihneasca in pace. Regretatul Cioaba a fost pentru intreaga comunitate a romilor din judetul Cluj doar un activist rom/pastor, nicidecum ”rege”.
Cioaba a fost probabil ”rege” doar pentru comunitatea romilor caldarari, care nu este atit de reprezentativa ca si numar pentru comunitatea roma.
Noi, Partida Romilor, nu dorim sa intram in acest joc, de care se folosesc unii politicieni, nu dorin ca noi comunitatea roma din judetul Cluj, sa fim masa de manevra in folosul nimanui.
Singurul reprezentant al romilor din toata Romania este Presedintele Partidei Romilor Pro Europa, Deputatul Nicolae Paun. Acesta reprezinta cu adevarat interesele comunitatii rome din judetul Cluj cit si din intreaga tara, impreuna cu alti reprezentati ai comunitatii rome, care se afla in pozitii oficiale”, se arata in comunicat.
Astfel, Partida Romilor din Cluj anunta ca nu il va recunoaste niciodata ca lider pe asa zisul ”rege” Dorin Cioaba, fiul regretatului Florin Cioaba.
”Dorim pe aceasta cale sa instiintam opinia publica din Romania si nu numai, ca romii au reprezentant ales in Parlamentul Romaniei, Deputatul Nicolae Paun, au reprezentanti numiti in structurile guvernamentale, au alesi locali. Romii din Romania nu vor recunoaste nici ”imparati si regi”, niciodata.
Romania este membra a Uniunii Europene iar aceste titulaturi, rege, imparat sau sef de stabor, ne fac doar deservicii atat noua, romilor cit si populatiei majoritare” se mai arata in comunicat.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015