Connect with us

Evenimente Actiuni

Bacău – 8 aprilie – Ziua Internaţională a Romilor

Published

on

Peste 150 de romi din judeţul Bacău s-au adunat joi, 16 martie, la ora 11.00, la sediul Asociaţiei Partida Romilor Pro-Europa, sucursala Bacău, pentru a participa la simpozionul organizat cu prilejul Zilei Internaţionale a Romilor.

bacau-8-aprilie-ziua-internationala-a-romilor-491-1Evenimentul a avut două etape

Puţin după ora 11.00, romii s-au deplasat spre Podul Şerbăneşti pentru a oficia ‘’Ceremonia Râului’’ după care s-au întâlnit la Parcul Trandafirilor unde erau pregătite o expoziţie de carte, una de pictură, autor Vili Ferani şi alta de costume tradiţionale. Evenimentul s-a încheiat cu o cină festivă la restaurantul Parcul Trandafirilor.

‘’Ziua Internaţională a Romilor este un bun prilej pentru a celebra cultura şi istoria dar şi pentru a discuta despre problemele cu care ne confruntăm’’, a declarat preşedintele Partidei Romilor Pro-Europa, sucursala Bacău, domnul Florin Dura.

Preşedintele Partida Romilor Pro-Europa, sucursala Bacău, Florin Dura

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015