Connect with us

La zi

Bihor: Colonia de romi din Vadu Crişului, introdusă în carantină

Partida Romilor

Published

on

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Bihor a decis, joi, intrarea în carantină a celor 470 de persoane din colonia de romi din Vadu Crişului şi monitorizarea acestora de către Direcţia de Sănătate Publică.

Potrivit precizărilor făcute de prefectul Dumitru Ţiplea, carantinarea vine după ce mai multe persoane din comunitate au fost confirmate ca fiind infectate cu COVID-19, iar testarea în întregime a coloniei nu a fost posibilă, din cauza refuzului mai multor persoane.

„S-a făcut o analiză de risc de către Direcţia de Sănătate Publică Bihor, s-a comunicat la nivel naţional Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă prin Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei şi am primit acordul prin Ordinul comandantului acţiunii. Astăzi am convocat Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi s-a luat o hotărâre cu privire la carantinarea acestei comunităţi. După hotărârea Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întocmit planul de acţiune iar începând de astăzi, acea colonie de romi care totalizează 470 de persoane este carantinată şi va intra în monitorizarea Direcţiei de Sănătate Publică prin Spitalul Orăşenesc Aleşd”, a precizat joi, într-o declaraţie de presă, prefectul judeţului Bihor.

Dumitru Ţiplea a mai menţionat că intrarea în carantină presupune faptul că nu se mai intră şi nu se mai iese din comunitate, se monitorizează continuu, din punctul de vedere al sănătăţii, starea întregii comunităţi şi se asigură alimentarea cu energie electrică, apă, evacuarea deşeurilor şi periodic un număr de persoane vor fi testate pentru a se vedea în ce stadiu este acea comunitate.

Persoanele simptomatice vor fi extrase şi internate în Spitalul Municipal, a adăugat prefectul.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015