Connect with us

La zi

Braşov: Stadiul implementării strategiei naţionale privind integrarea romilor, discutată cu reprezentanţii organizaţiilor de romi

Avatar

Published

on

Stadiul implementării la nivel judeţean a strategiei naţionale privind integrarea romilor şi identificarea unor căi de îmbunătăţire a condiţiilor de viaţă a acestora au fost discutate în cadrul unei întâlniri la nivel regional care a avut loc marţi la Braşov şi la care fost invitaţi reprezentanţii organizaţiilor romilor din Braşov, Sibiu, Covasna, Harghita.

Potrivit unui comunicat remis de Instituţia Prefectului Braşov, la eveniment, având ca temă „Eficientizarea procesului de implementare a politicilor publice destinate incluziunii sociale a cetăţenilor români aparţinând minorităţii romilor”, au mai participat consilierul de stat la Cancelaria prim-ministrului, Dana Varga, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Romi, Daniel Rădulescu, reprezentanţi ai Direcţiei Generale pentru Relaţiile cu Instituţiile Prefectului.

Consilierul de stat Dana Varga a punctat că Guvernul României şi-a asumat, prin planul de guvernare, problematica minorităţii rome, iar acum, prin aceste consultări regionale, se încearcă identificarea de propuneri şi măsuri de la nivel local, astfel încât noua strategie pentru îmbunătăţirea situaţiei romilor să fie implementată cu succes.

Potrivit sursei citate, participanţii la evenimentul de informare şi consultare au fost puşi în temă cu privire la viziunea strategică în domeniul incluziunii romilor pentru perioada 2021-2027.

„A fost o întâlnire binevenită, mai ales în contextul în care în ziua de astăzi se pune accent din ce în ce mai mare pe relaţia cu minorităţile. Pe de altă parte, putem spune că, indiferent cât de mulţi bani s-ar aloca de la bugetul naţional sau din alte surse de finanţare, cel mai important lucru constă în relaţia dintre oameni. Astfel că, la nivelul fiecărei localităţi unde există populaţie formată preponderent din cetăţeni de etnie romă, cel mai bun lucru este ca oamenii să discute între ei şi formatorii de opinie să-şi impună punctul de vedere, mai ales acolo unde sunt zone cu probleme”, a declarat, potrivit sursei citate, prefectul de Braşov, Marian Rasaliu.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015