Connect with us

Social

Burse de studiu în valoare de 100.000 de euro, pentru tinerii fermieri din România

Partida Romilor

Published

on

Grupul Agricover va oferi 10 burse de studiu, în valoare de 100.000 de euro, pentru tinerii fermieri din România care doresc să asigure continuitatea afacerii de familie şi să se specializeze urmând cursurile celei a doua serii a Programului Tineri Lideri pentru Agricultură (2020-2021) al Clubului Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă.

„Responsabilitatea socială este parte integrantă a strategiei de dezvoltare a Grupului Agricover, implicarea noastră fiind constantă în ultimii doi ani, prin sprijinul oferit fermierilor români pentru a crea şi lansa Asociaţia Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă. Dezvoltat de către Club, programul Tineri Lideri pentru Agricultură, este o resursă educaţională complexă, cu un uriaş potenţial de formare pentru cei care doresc să se specializeze în domeniul agricol. Prin acordarea burselor anuale de studiu ne-am propus să investim în educaţia generaţiilor viitoare şi să facilităm accesul în program tinerilor fermieri care nu se pot susţine financiar”, a declarat Liviu Dobre, director general Agricover Holding S.A.

Cele 10 burse Agricover acoperă integral costurile educaţionale, de transport, cazare şi masă, valoarea individuală fiind în cuantum de 10.000 de euro, pentru un an de studiu.

Potrivit unui comunicat, începând de marţi şi până în data de 12 octombrie inclusiv, tinerii din familii de fermieri care exploatează ferme de până la 400 de hectare, au vârsta de până în 35 de ani şi au absolvit o facultate sau sunt încă studenţi, se pot înscrie în competiţie.

Lansat în noiembrie 2019, programul Tineri Lideri pentru Agricultură al Clubului Fermierilor Români are ca obiectiv pregătirea tinerilor pentru a participa activ la reprezentarea profesională a intereselor agriculturii româneşti în structurile administraţiei publice din România şi de la Bruxelles, asigurarea continuităţii afacerilor în agricultură, dobândirea de competenţe de business şi comunicare, cât şi creşterea implicării acestora în proiecte de responsabilitate socială.

Programul Tineri Lideri pentru Agricultură al Clubului Fermierilor Români este dezvoltat împreună cu Fundaţia Leaders şi are ca parteneri educaţionali: Ascendis, Human Invest şi Attitude Training, alături de specialişti cu experienţă în business, afaceri de familie, training şi mentoring.

„Anul acesta, programul Tineri Lideri pentru Agricultură va certifica prima serie de absolvenţi şi va începe o nouă sesiune de cursuri având înscrişi un numărul dublu de tineri fermieri dornici să se specializeze pentru a avea o contribuţie substanţială în dezvoltarea agriculturii româneşti. Suntem onoraţi să avem alături de noi parteneri care împărtăşesc valori comune şi care investesc în educaţie. Cei zece bursieri Agricover se vor alătura tinerilor recrutaţi de Club, cu toţii urmând să beneficieze de o experienţă educaţională unică, bazată pe dezvoltarea abilităţilor de afaceri şi a celor individuale, care adresează cele trei obiective majore ale programului: creşterea competitivităţii, asigurarea succesiunii şi continuităţii afacerilor, leadership şi reprezentare,” a declarat Florian Ciolacu, director executiv al Clubului Fermierilor Români.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Avatar

    Moldovan

    2 octombrie 2020 at 20:32

    Ma intereseaza

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015