Connect with us

La zi

Campania Naţională a Partidei Romilor „Pro-Europa”-„VREM RESPECT” la Bârlad

Partida Romilor

Published

on

Campania națională „VREM RESPECT” este în plină desfăşurare şi în oraşul Bârlad. La eveniment alături de liderii locali ai PRPE a participat şi deputatul minorităţii rome în Parlamentul României, Daniel Vasile.


Momentul acela când politicul se împletește cu umanitatea și prietenia iar rezultatele nu întârzie sa apară!


Începem cu a mulțumi distinşilor oaspeți care au dat curs invitației echipei PRPE Bârlad, Prefectul de Vaslui Eduard Popică și domnului deputat Adrian Solomo, dar și colegilor ce au făcut posibilă realizarea Adunării Generale a sucursalei Bârlad, în frunte cu președintele Sorin Răducanu și Mugurel Tiru, precum și întreaga echipa județeană!


Pe ordinea de zi au fost trecute în revistă principalele obiective ale campaniei „VREM RESPECT”, rezultatele aplicării Fişei Localității și în ultima parte, validarea conducerii sucursalei Bârlad sub conducerea domnului Sorin Romanescu și a echipei sale din cadrul Consiliului Director, sucursala Bârlad.


O parte importantă a întâlnirii a reprezentat-o și posibilitatea dialogului dintre oaspeți și participanții din cadrul comunităţii, colectarea și promisiunea din partea celor 2 distinși oaspeți că vor face tot posibilul ca să rezolve problemele celor prezenți în sala.


Astfel, cetățenii de etnie romă care locuiesc în blocurile sociale din cele două locaţii de pe strada Cpt. Grigore Ignat i-au informat atât pe prefect cât și pe deputatul Solomon că au probleme in ceea ce priveste:

  • încheierea/prelungirea contractelor, evacuarea silită, în condiţiile în care unii ţi-au plătit debitul pentru care au fost daţi în judecată,
  • refuzul din partea reprezentanților serviciului-locuinţe sociale de a primi sumele restante, de la debitori
  • refuzul de a trece în contract rude/afini gradul 1
  • neefectuarea reparaţiilor la instalaţiile sanitare şi acoperiş, timp de trei ani, de când locuinţele sociale au fost luate în administrare de către primărie,
  • neefectuarea dezinsecţiei obligatorie, la apariţia gândacilor
  • lipsa unui mijloc de transport pentru elevi, cea mai apropiată școală fiind la 1 km
  • refuzul de a reabilita calea de acces/drumul înspre locuinţe, care prin acumularea de apă în urma ploilor, devine impracticabil!


Ca și efect imediat, domnul Prefect Eduard Popică, începând de luni cu orele 10, va convoca o celulă de criză în vederea rezolvării situației romilor, iar domnul deputat Solomon va pune pe ordinea de zi această problemă în prima şedință a Consiliului Local Bârlad.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015 Shared By Fancy Text Generator