Connect with us

La zi

Campania Naţională „VREM RESPECT” derulată de către Asociaţia Partida Romilor „Pro-Europa” a ajuns şi în comuna Coşula, judeţul Botoşani

Partida Romilor

Published

on

Campania Naţională „Vrem Respect” derulată de către Asociaţia Partida Romilor „Pro-Europa” a ajuns şi în comuna Coşula, judeţuş Botoşani în perioada 13-15.09.2019.

Domnul deputat Daniel Vasile s-a deplasat împreună cu membrii Sucursalei judeţene Botoşani, doamna Semiramida Bălan şi domnul Jupiter Borcoi, în vederea monitorizării, implementării şi centralizării Fişei Localităţii, document ce a fost pus ţi la dispoziţia autorităţilor locale, prin prezenţa domnului primar Acatrinei Mircia, care a dat dovadă de implicare şi o profundă cunoaştere a tuturor problemelor de pe raza comunei Coşula, mai mult acesta la intervenţiile membrilor comunitaăţii, a promis că va pune pe agenda următoarei Şedinţe de Consiliu Local, şi va face tot posibilul pentru a fi rezolvate până la 1 octombrie următoarele probleme :

  • racordarea gospodăriilor la sistemul de canalizare și apă potabilă a celor aproximativ 300 de familii de romi
  • reparaţia toaletelor din cadrul Scolii Generale pana saptamana viitoare
  • găsirea unei solutii a comasarii claselor in care școlarii isi desfasoare cursurile ( numar insufficient de elevi pentru formarea unei singure clase) 3 clase de cicluri diferite într-una singura
  • lipsa limitatoarelor de viteză și a idicatoarelor care sa semnalizeze prezenta copiilor si contruirea unui loc de joaca pentru copii.

De departe cea mai frumoasă activitate din cadrul campaniei, a fost concursul destinat elevilor de etnie romă, actiune ce promovează identitatea etnică şi importanta educaţie în rândul comunitaăţilor de romi.

Astfel, în cadrul Concursului “Viaţa romilor din Coşula”, concurs de eseuri şi desen, prin care elevii de etnie romă au putut să-ţi exprime viziunea şi percepţia asupra condiţiei de a fi rom în Coşula. Concursul s-a desfăşurat în două săli de clasă, pentru elevii din clasele I-VIII ce au putut asculta marturia unică şi trista istorie a romilor, prezentată de către doamna Barica în vârstă de 85 de ani, supravieţuitoatre a Holocaustului.

Toţi copii participanţi au fost premiaţi de către membrii APRPE cu pachete care au conţinut rechizite pentru noul an şcolar dar şi un echipament pentru sport.

Un alt obiectiv al campaniei este cel de a reorganiza sucursalelor teritoriale în cadrul Adunarilor Generale, întâlnire în care a fost validată noua conducere a Sucursalei Coşula, formată dintr-un Preşedinte, Primvicepreţedinte, Secretar şi 16 vicepreşedinţi.

Pe această cale dorim să felicităm implicarea şi fidelitatea colegilor noştrii din cadrul Sucursalei Judeţene Botoşani, doameni Semiramida Bălan şi domnului Jupiter Borcoi şi întregii lor echipe de la organizaţia de tineret.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015 Shared By Fancy Text Generator