Connect with us

La zi

Campania „VREM RESPECT” în judeţul Prahova

Partida Romilor

Published

on

Având în vedere nevoia de reprezentare a cetățenilor români de etnie roma in structurile decizionale din plan local şi ţinând cont de faptul că problemele persoanelor de etnie romă trebuie incluse pe agenda publică a instituțiilor publice, probleme ce ar putea fi rezolvate printr- un parteneriat activ cu autoritatea publică locală, sucursala APRPE Prahova a demarat acțiunea „VREM RESPECT” în Municipiul Câmpina, în data de 13.09.2019.

Astfel echipa APRPE Prahova a luat la pas comunitatea de romi. Au fost întâlnite multe probleme si nemulțumiri cum ar fi: lipsa actelor de proprietate, lipsa ajutorului social precum și lipsa canalizării sau lipsa gazelor naturale.

Majoritatea persoanelor de etnie romă din Municiăiul Câmpina au cărți provizorii de identitate şi nu cărți de identitate, tocmai din lipsa actelor de proprietate.

O altă problemă importantă este lipsa mediatorului şcolar, în situația în care s-au făcut nenumărate solicitări către ISJ Prahova. Sperăm ca in urma acestei acțiuni să mobilizăm autoritatea publică locală şi autoritatile de la nivel județean și chiar central, pentru implicarea în problemele REALE ale comunităților de romi.

Au fost vizitate cartierele : Mogador, Oborului si Lacul Pestelui.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015 Shared By Fancy Text Generator