Connect with us

La zi

Caravana Culturală a Romilor 2019: „Cine a omorât-o pe Szomna Grancsa?“, în judeţele Giurgiu şi Prahova

Partida Romilor

Published

on

Prahova şi Giurgiu sunt judeţele în care se va opri zilele acestea turneul „Cine a omorât-o pe Szomna Grancsa?“. Într-o singură frază, piesa de teatru prezintă mai multe interpretări ale aceluiaşi eveniment dureros, unul care surprinde şi ridică multe semne de întrebare.

Tot într-o singură frază, am ales această piesă pentru că vorbeşte despre o fată romă care a crezut în şcoală şi în educaţie, în care şi noi credem la fel de mult.

Spectacolele vor avea loc astfel:

7 august – Dobreni (judeţul Giurgiu), ora 19.00

 8 august – Mizil (judeţul Prahova), ora 17.00

 9 august – Giurgiu (municipiu), ora 16.00

„Cine a omorât-o pe Szomna Grancsa?“, un spectacol al companiei Giuvlipen, şi-a început turneul prin comunităţile tradiţionale de romi din ţară pe 31 iulie, la Frumuşiţa, judeţul Galaţi,.

Szomna este o adolescentă care se confruntă cu un conflict extrem de dureros, acela dintre căile înaintaşilor săi şi cele pe care şi le doreşte ea însăşi, ale vremurilor sale. Cine câştigă? Cu siguranţă nu Szomna.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015