Connect with us

Asul de trefla

Cei mai buni elevi de etnie romă din Făgăraș au fost premiați, cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor

Avatar

Published

on

 

 

Ziua Internațională a Romilor este marcată în fiecare an pe 8 aprilie. În acest sens Primăria Municipiului Făgăraș în parteneriat cu Asociația Partida Romilor Pro Europa Făgăraș  a organizat un eveniment care a marcat această zi.

Principală temă a evenimentului a fost educația, care a fost și premiată. Astfel, 16 copii de la Școala Generală „Ovid Densușianu“ și Colegiul „Aurel Vijoli“ au primit câte un voucher în valoare de 200 de lei. Cu acesta își vor putea procura doar rechizite școlare.

Am ales doar 16 elevi de la cele două școli din oraș, pentru că bugetul aprobat de Consiliul Local nu ne-a permis să premiem un număr mai mare de copii. Astfel, i-am ales pe 16 cei mai buni dintre ei, ținând cont de media școlară pe care aceștia au obținut-o în semestrul precedent. Credem cu tărie că doar prin evidențierea elevilor de etnie romă, care au rezultate deosebite la învățătură vom putea îmbunătăți calitatea nivelului de educație a comunităților marginalizate“, ne-a declarat Ionuț Androne, reprezentant al Asociației Partida Romilor Pro Europa Făgăraș.

Prezenți la eveniment au fost și Ilie Dincă, secretar de stat în cadrul CNCD, primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu, Rica Marius, administratorul municipiului Făgăraș, dar și alți șefi de servicii și departamente din cadrul Primăriei Făgăraș și nu numai.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015