Connect with us

Eveniment

Ansamblul de dansuri „Chave Zurale” din Tulcea, premiat la Festivalul Minorităților Naționale „Serbările Deltei“

Partida Romilor

Published

on

Reprezentanţii comunităţi rome la Festivalul Minorităților Naționale „Serbările Deltei“, care a fost organizat în premieră la Tulcea și Sulina, Ansamblul de dansuri Chave Zurale din Tulceas-au bucurat de o mare apreciere în rândul spectatorilor prezenţi la festival.

Într-un spectacol plin de culoare și ritm, în aer liber, au performat reprezentanți ai comunităților de ruși, lipoveni, italieni, ucraineni, germani, turci, bulgari, rromi, maghiari sau greci. Ce premiu a obținut Ansamblul de dansuri Chave Zurale din Tulcea, reprezentanții Partidei Romilor “Pro-Europa” puteţi vedea în imaginile de mai sus.

Festivalului Minorităților Naționale „Serbările Deltei“, ediția a XIX-a, organizată în premieră și la Tulcea, pe lângă orașul Sulina, unde s-au desfășurat edițiile anterioare, prin colaborarea dintre Casa de Cultură Sulina, Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei“, Primăria Orașului Sulina și Primăria Municipiului Tulcea, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale se desfăşoară  în perioada 5-9 iunie 2019.

În cele patru zile de festival, grupurile participante au evoluat atât în Piața Civică din municipiu cât și pe faleza orașului Sulina.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015