Connect with us

Sanatate

CNAS: Aproximativ 400.000 de servicii medicale – transmise miercuri în Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate

Partida Romilor

Published

on

Aproximativ 400.000 de servicii medicale, dintre care 326.806 semnate şi validate cu cardul de sănătate, au fost transmise miercuri în Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) din cabinetele medicilor de familie, a informat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, într-un comunicat.

„În data de 7 august 2019, din cabinetele medicilor de familie au fost transmise în Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) aproximativ 400.000 de servicii medicale, dintre care 326.806 au fost semnate cu cardul şi validate. Un număr de 61.806 servicii medicale au fost nesemnate cu cardul. Menţionăm că din categoria serviciilor nesemnate fac parte cele acordate fără card de sănătate, ca de exemplu serviciile medicale acordate copiilor sau asiguraţilor fără card (pierdut, furat, distrus, neemis). De asemenea, nesemnarea serviciilor poate apărea ca urmare a unor întârzieri de răspuns în sistem. Până la închiderea calendarului de raportări vor fi validate toate serviciile medicale care au fost acordate cu respectarea normelor legale în vigoare”, precizează CNAS.

Conform sursei citate, situaţia raportărilor serviciilor acordate în luna iulie de furnizorii de servicii medicale aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate, până la data de 7 august, este următoarea:

* asistenţă medicală primară – 9.770 de raportări (din 10.111 cabinete medici de familie) – 96,6%

* asistenţă medicală ambulatorie de specialitate – 2.919 raportări (din 3.007 furnizori) – 97%

* farmacii – 21.406 raportări (din 23.210 furnizori) – 92%

* furnizori de servicii paraclinice în ambulatoriu – 1.274 de raportări (din 1.319 furnizori) – 96,5%.

CNAS menţionează că termenele de raportare lunare sunt stabilite de fiecare casă de asigurări de sănătate în parte pentru furnizorii de servicii medicale cu care se află în relaţie contractuală.

De asemenea, potrivit comunicatului citat, în cursul zilei de 7 august, pe adresa de suport aflată la dispoziţia furnizorilor de servicii medicale pentru cazurile în care întâmpină dificultăţi în accesarea PIAS, a fost înregistrat un număr de 10 sesizări care semnalau disfuncţionalităţi de sistem, toate soluţionate în scurt timp după primirea mesajelor respective.

Potrivit comunicatului, conducerea CNAS a continuat întâlnirile cu furnizorii de servicii medicale, în cadrul acestora discutându-se măsuri pentru o mai bună funcţionare a sistemului informatic, dar şi măsuri de debirocratizare menite să le asigure pacienţilor servicii medicale de o mai bună calitate.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015