Connect with us

Evenimente Actiuni

Comemorarea Holocaustului

Published

on

Holocaustul este probabil cel mai tragic eveniment din istoria omenirii, este momentul in care ura de rasa a facut ca milioane de persoane sa fie ucise sau sa sufere fara a avea vreo vina si farta ca cei ce au provoca acest masacru sa aiba ceva de castigat.

Din pacate etnia roma a fost una din victimile acestei tragedii din urma careia nici pana in acest moment nu a reusit sa-si revina ramasite ale urii de rasa si discriminarii fiind vizibile chiar si in ziua de azi.

Desi adevarata amploare a acestui eveniment a ramas necunoscuta este cunoscut clar cazul a aproximativ 25.000 de romi dintre care aproape 13.000 copi ce au fost deportati in lagare de catre conducerea aliata partidului nazist din acea perioada a statului Roman.

Aproximativ 1700 de persoane au participat la comemorarea acestui eveniment tragic din istoria omenirii.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015