Connect with us

Eveniment

Conferinta urmata de o mega petrecere in cinstea femeilor din comunitatea roma Targoviste

Avatar

Published

on

Duminica 9 martie, Organizatia de Femei a Partidei Romilor Pro-Europa, filiala Dambovita a organizat o conferinta de presa avand ca tema „Planul de actiune pe anul 2014”.

Misiunea OFAPRPE
Organizatia de Femei a Asociatiei Partidei Romilor Pro-Europa consta in incurajarea si promovarea femeii de etnie roma in toate domeniile de activitate si institutionalizarea, respectarea si punerea in practica a principiului egalitatii de sanse in societate.

Obiective Generale:
– Cresterea numarului de femei rome implicate in organizatie.
– Promovarea participarii active a femeii rome la luarea deciziilor in structurile de reprezentare publica.
– Stimularea voluntariatului si implicarii femeii in solutionarea problemelor sociale.
– Cresterea sanselor femeilor de adaptare la realitatile economico-financiare.
– Imbunatatirea accesului femeilor rome pe piata muncii.
– Facilitarea accesului la educatie de buna calitate.
– Asigurarea de educatie pentru sanatate si pentru sanatatea reproductiva pentru femei.
– Asigurarea de asistenta sociala.
– Protejarea femeilor si copiilor romi.

Directii Principale de Actiune:
OFAPRPE isi propune prin organizatiile sale locale, sa furnizeze permanent reprezentantii autoritatilor locale publice de la nivel judetean informatii cu privire la ajustarea impactului unor politici publice.
OFAPRPE isi propune sa devina o voce puternica in plan judetean si national prin colaborarea cu organizatiile de femei din cadrul altor partide, iar prin reprezentantele sale sa sprijine politicile publice in domeniul sanatatii, educatiei si familiei.

Planul de activitati a OFAPRPE pe anul 2014
OFAPRPE Dambovita isi propune pe anul 2014 urmatoarele actiuni:
– Deplasari in cadrul comunelor ce au un numar mare de persoane de etnie roma in vederea alegerii de noi membrii in organizatie.
– Organizarea alegerilor pentru presedinta OFAPRPE – Dambovita
– Consolidarea si reorganizarea subfilialelor OFAPRPE – Dambovita
– Participarea organizatiei de femei la activitatile culturale si sociale ale APRPE – Dambovita. (Ziua Internationala a romilor, Campania „Noi iti dam recomandarea”, „Totul pentru sanatate, totul pentru educatie”)
– Participarea organizatiei de femei in programele si actiunile ce vor fi implementate de catre APRPE, in vederea incurajarii si promovarii femeii rome in viata sociala, culturala si educationala.
– Promovarea si incurajarea principiului egalitatii de sanse in societate.
– Instruire pentru accesarea fondurilor europene – acest program fiind destinat membrelor OFAPRPE – Dambovita, care doresc o astfel de pregatire in vederea obtinerii fondurilor structurale pentru dezvoltarea comunitatii locale din care fac parte, astfel putand contribui semnificativ la imbunatatirea calitatii vietii in comunitatile locale.
– Incheiere de parteneriate cu diferite institutii si organizatii neguvernamentale in vederea colaborarii pentru intocmirea de proiecte si accesarea unor surse de finantare.
– OFAPRPE – Dambovita isi propune organizarea unei actiuni in cadrul careia sa fie promovate interesele femeilor apartinand minoritatii rome la nivel local, precum si cresterea participarilor la structurile de decizie avand in vedere faptul ca numai intr-o pozitie de decizie pot initia actiune care sa imbunatateasca viata femeilor.

Consiliul Director al OFAPRPE – Dambovita
– IORDACHE SILVIA – PRESEDINTE
– ION TEODORA – PRIM -VICE-PRESEDINTE
– NEGRILA GEORGETA – SECRETAR
– BALASOIU LETI?IA – VICE-PRESEDINTE
– DRAGOMIR MARIANA – VICE-PRESEDINTE
– BRAN FLORINA – VICE-PRESEDINTE
– DOGOROIU SIMONA – VICE-PRESEDINTE
– GHEBOIANU IONELA – VICE-PRESEDINTE
– AFUDULOAIE LARISA – VICE-PRESEDINTE
– POPESCU LEN?I – VICE-PRESEDINTE
Dupa conferinta, toate femeile din comunitatea roma Targoviste au avut parte de o mare surpriza.
Tudorica Raducanu, presedintele Partidei Romilor Targoviste si Moise Vasile Deju, presedintele Partidei Romilor Dambovita au organizat o petrecere la Restaurantul Royal Residence cu ocazia zilei de 8 Martie.
La petrecere au luat parte peste 400 de reprezentante ale comunitatii rome. Printre invitatii prezenti s-a numarat si Andrei Plumb – Presedintele Asociatiei „Impreuna pentru Targoviste” care, alaturi de patronul trustului MDI, Dan Miculescu au oferit flori doamnelor si domnisoarelor prezente la acest eveniment.
„Sa aveti o primavara cat mai frumoasa si insorita. Sa va bucurati de aceasta seara minunata. Am venit impreuna cu prietenii mei, fara sa avem o miza politica, ceea ce le doresc femeilor din viata mea, va doresc si dumneavoastra. La Multi Ani!” a spus Andrei Plumb.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015