Connect with us

Eveniment

Copii şi tineri talentaţi, prezenţi la Târgul Creatorilor Populari din România (Târgul de Sfântă Mărie – 14/16 august)

Partida Romilor

Published

on

Copii şi tineri care au participat la olimpiada dedicată meşteşugurilor artistice tradiţionale vor participa, de vineri până duminică, la Târgul Creatorilor Populari din România, care va reuni în Muzeul în aer liber din pădurea Dumbrava Sibiului peste 250 de creatori populari din toate regiunile ţării, informează un comunicat de presă.

„Târgul Creatorilor Populari sau Târgul de Sfântă Mărie, cum i se mai spune prin popor, reprezintă unul dintre evenimentele care definesc Muzeul ASTRA. Vizitatorii descoperă frumuseţea meşteşugului de demult transpusă de aceşti meşteri, veniţi aici din toată România să (ne) arate cum se ţese la război, cum se pictează pe sticlă sau lemn, cum se fac oalele din lut sau instrumentele muzicale. Sunt doar câteva exemple. Din păcate, în această perioadă specială, de pandemie, aceşti creatori populari au suferit foarte mult, mai ales pe plan economic. Şi din acest motiv, printr-un astfel de eveniment, Muzeul ASTRA vine în sprijinul lor şi, totodată, în sprijinul valorilor culturale pe care aceştia le promovează. Vizitatorii au ocazia să-i cunoască pe meşteri, să le asculte poveştile, dar mai ales să le studieze produsele, unele speciale şi chiar unice”, a declarat muzeograful Alina Matei.

Potrivit organizatorilor, în cadrul târgului, pe 15 august vor avea loc demonstraţii culinare, cu degustare, la Gospodăria din Şeica Mică şi la Târgul de ţară. De asemenea, începând cu ora 18,00 şi până la ora 20,00, pe scena de la Târgul de ţară va avea loc un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul „Gura Izvorului” – Vatra Moldoviţei şi de interpreţii de muzică populară Adina Roşca, Cătălin Doinaş şi Ionuţ Robert Pumnea.

Duminică, la două dintre gospodăriile din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului (Gospodăria-atelier de olar din Marginea, judeţul Suceava, şi la Gospodăria-atelier de dogar, Straja, judeţul Suceava), între orele 10,00 – 13,00, artiştii Ansamblului „Gura Izvorului” din Vatra Moldoviţei vor susţine o serie de dansuri tradiţionale.

Târgul Creatorilor Populari se va desfăşura vineri şi sâmbătă între orele 10,00 – 19,00 şi duminică între 10,00 – 16,00.

La eveniment se impune purtarea măştii de protecţie şi respectarea regulilor de distanţare fizică. 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015