Connect with us

Eveniment

“Cupa Roma Evolution “ – Educaţie prin sport

Partida Romilor

Published

on

În data de 30 iunie 2019, în intervalul orar 12.30-17:00, la Colegiul UCECOM SPIRU – HARET din București a avut loc actiunea ” Educatie prin Sport – Cupa Roma Evolution”

La această actiune educational-sportivă au participat un număr de aproximativ 100 de copii și tineri, cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani, care au obținut rezultate notabilie in domeniul educatiei.

dig

De menționat este faptul că acești copii/tineri sunt membri ai comunitatii de romi. Un numar de 50 de copii/tineri vor participa la un campionat de fotbal, formand 7 echipe a cate 6 copii/echipa si 8 copii de rezerva, acestia vor primi si cate un tricou personalizat ca sa se diferentieze echipele.

dav

Echipele castigatoare au i premit diplome, cupe, iar participanti la competitie au fost premiati in bani. La acest eveniment a avut loc si o demonstratii de karate- kumite, cat si respectiv prezentarea unui stand de carte.,despre istorie , traditi si educatie , ne-am dorit promovarea si dezvoltarea dialogului intercultural,o mai buna intelegere a diversitatii culturale si protejarea identitatii culturale,iar noi credem ca am reusit.

dav

Dupa finalizarea competitiei ,Asociatia Partida Romilor Pro – Europa prin dl. Constantinescu Marius in calitate de coordonator al actiunii, au decerna o serie de premii și mențiuni, în acordarea de diplome, cupe.

sdr

La festivitatea de premiere au particip atat părinți, bunici, prieteni, profesori cat si reprezentanți ai Asociației Partida Romilor ”Pro-Europa”, din Municipiul Bucuresti.

dav

Organizarea unui astfel de eveniment a urmarit , crearea spiritului competitiv, crearea unor premise pentru cunoașterea posibilităților fizice, formarea relațiilor de apartenență la grup, formarea comportamentelor în relație directă cu regulile aplicate în sport, dezvoltarea orizontului asupra dinamicii vieții generate de fenomenele ce guvernează dezvoltarea fizică și intelectuală a copiilor/tinerilor, întărirea și menținerea capacității fizice și intelectuale.

Am avut în vedere, pe de o parte stimularea formării personalității umane a copiilor și tinerilor sportivi prin susținerea și promovarea de concursuri, competiții, evenimente sportive și a unei vieți sănătoase în rândul elevilor proveniți din mediile dezavantajate (de etnie romă), pe de altă parte limitarea agresiunii și influențelor cu repercusiuni negative asupra stării fizice, psiho-emoționale, mentale și sociale determinate de viața dezordonată, consumul de substanțe, alcool, tutun etc.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015