Connect with us

Sport

Cupa Scorpion – ediţia a IX-a

Avatar

Published

on

Sâmbătă, 7 decembrie, sala de Sport a Facultăţii de Agronomie a fost gazda concursului de karate Cupa Scorpion, ediţia a IX-a. Scopul evenimentului a fost acela de a testa copiii minicadeţi şi juniori, fete şi băieţi ce urmează să participe la campionatele naţionale şi internaţionale de stil şi interstiluri.

Karate-do reprezintă o activitate fizică a căror participanţi învaţă să lupte fără arme, cu mâinile goale.

A face karate înseamnă a te îmbunătăţi pe tine însuţi, a atinge un nivel de armonie între minte şi trup, a adopta şi transmite un set de valori în viaţă.

Prin exerciţii fizice, practicanţii dobândesc flexibilitate, putere, echilibru, agilitate, reacţii rapide.

Practicanţii numiţi karateka cultivă nu numai condiţie fizică ci îşi cunosc propriul corp şi mai important propriile limite.

Deşi nu este un sport de echipă, spiritul de echipă se cultivă datorită accentului pus pe respectul faţă de colegii de antrenament, munca alături de ei şi astfel un puternic spirit de echipă se dezvoltă în inima fiecărui karateka.

Karate s-a dezvoltat ca expresie firească a conştientizării nevoii de autoapărare şi de dezvoltare personală.

Controlul, ca rezultantă a concentrării şi încrederii în forţele proprii, face ca practicantul să îşi învingă emoţiile şi teama în situaţiile limită.

Un aspect important în artele marţiale este faptul că nu sunt necesare îndeplinirea nici unor cerinţe minime pentru a putea face performanţă.

Karate se adresează copiilor, tinerilor, adulţilor, oamenilor scunzi sau înalţi, slabi sau plinuţi, pentru că tehnicile şi stilul de luptă provin din interior iar atingerea echilibrului corp-minte nu ţine cont de forma fizică. La acest concurs au fost prezenţi ShihanVasile Manea Vicepreşedinte FRK, Octavian Amzulescu– Preşedinte FRK, Sensei Nicolae Bănuţoiu – primul meu antrenor şi Shihan Florentin Marinescu – preşedinte F.R.A.M.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015