Connect with us

Politic

Daca Parlamentul aproba, istoria romilor va fi materie de studiu in scoli

Published

on

Istoria romilor ar putea fi studiata obligatoriu in scoala, daca parlamentul va fi de acord cu propunerea facuta.
Deputatii Nicolae Paun si Madalin Voicu vor in cartile de istorie, capitole distincte, despre viata si cultura minoritatilor.
”Ca minoritate a romilor nu suntem cunoscuti decat ca cersim, furam, dam in cap si ca am fost sclavi” declara deputatul Nicolae Paun.
Nemultumit de acest lucru, deputatul propune modificarea legii educatiei si studierea obligatorie a istoriei romilor. Profesorii de istorie trebuie sa le spuna elevilor ca romii sunt de mai multe feluri: fierari, caldarari, spoitori, aurari sau muzicanti.
Deputatii Nicolae Paun si Madalin Voicu vor ca manualele sa insiste pe anul 1856 – cand a fost abolita robia romilor – dar si pe persecutia la care au fost supusi romii in al doilea razboi mondial.
”’Ganditi-va ca romii au dat mari talente; Elvis, Chaplin, deci nu suntem chiar asa paria societatii… Daca ne uitam in istorie, vedem o personalitate de etnie roma care, daca nu a schimbat, macar a influentat istoria Kogalniceanu” declara presedintele Partidei Romilor, deputatul Nicolae Paun.
Dupa revolutie, a fost introdus in scolile in care invata minoritarii un curs special – ”Istoria si traditiile minoritatii”
Minoritatile reprezinta 12% din populatia Romaniei, potrivit ultimului recensamant.
Peste 600.000 de persoane s-au declarat romi, dar in realitate numarul lor depasesc 2 milioane. Acest proiect urmeaza sa fie dezbatut in Parlament.
Victor N Bogdan

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015