Connect with us

Programe

Daniel Vasile: Prioritatile Agentiei Nationale pentru Romi

Avatar

Published

on

Invitat special in cadrul emisiunii „Si eu m-am nascut in Romania”, presedintele Agentiei Nationale pentru Romi, Daniel Vasile a vorbit despre prioritatile institutiei pentru anul 2014 dar si despre realizarile pe care le-a avut in anul ce abia s-a incheiat.

„Pe plan extern, am incercat si cred ca am reusit in mare masura sa raspundem cerintelor legate de fluxul documentelor, de rapoarte cu privire la activitatile implementate pe care le-a solicitat Comisia Europeana si desigur statele membre ale Uniunii Europene.
Cu precadere am dezvoltat un parteneriat de viitor pentru membrii comunitatii noastre atat in Italia, Germania cat si in Franta.

Un exemplu este relatia preferentiala pe care Agentia Nationala pentru Romi o are cu Ambasada Romaniei din Italia si tin sa multumesc excelentei sale doamnei Ambasador, pentru interesul pe care l-a acordat in urma mai multor schimburi de vizite.

In luna februarie – martie urmeaza sa se deplaseze in Italia colegi din cadrul ANR care, in parteneriat cu Consulatul General de la Milano si cu autoritatile locale regionale, vorbim de Prefectura, de Primaria din Milano sa elaboreze un plan de incluziune sociala a romilor din Romania stabiliti in Italia”, a declarat Daniel Vasile.

In ceea ce priveste politica interna, presedintele Agentiei Nationale pentru Romi a mai declarat ca obiectivul principal este o mai buna relatie in cadrul actului guvernamental.

In anul 2014, Agentia Nationala pentru Romi initiaza o campanie nationala de inlesnire, facilitare, in scopul obtinerii actelor de proprietate, de identitate si de stare civila.

Institutul National de Statistica arata ca o treime din locuintele romilor nu detin acte de proprietate. In consecinta aceste persoane nu detin nici acte de identitate.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015