Connect with us

La zi

DEZBATERI PRIVIND IMPLICAREA ROMILOR ÎN POLITICA LOCALĂ

Avatar

Published

on

Agenția de Dezvoltare Comunitară „ÎMPREUNĂ” a organizat la finele lunii februarie o întâlnire informală între reprezentanții comunităților locale de romi din toată țara. Au fost prezenți atât politicieni, cât și reprezentanți ai minorității rome din cadrul principalelor structuri politice ale statului.

Scopul întâlnirii a fost de a deschide un dialog real și eficient despre nevoia implicării active a romilor în politica locală, astfel încât comunitățile să fie mai bine reprezentate în stucturile decizionale ale statului. A fost propusă intoducerea pe agenda publică a nevoilor reale pe care comunitățile de romi le resimt.

De asemenea, a avut loc o dezbatere pe tema necesității unei stategii de îmbunătățire a situației socio-economice a minorității rome. Este nevoie ca un asemenea plan de măsuri să fie propus Guvernului României.

Reprezentarea slabă și ineficientă în plan politic este una dintre marile probleme cu care se confruntă astăzi minoritatea romă. Dezbaterile pe această temă organizate de Agenția Împreună au dus spre concluzia că trebuie acordată o atenție deosebită acțiunilor pe care autoritățile locale le desfășoară pentru această minoritate.

Reprezentanții romilor au un rol esențial în implicarea activă și în dezvoltarea eficientă a comunităților care i-au mandat.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015