Connect with us

Eveniment

Dezrobirea romilor, pe drumul către şcoală

Avatar

Published

on

Inspectoratul Şcolar, Prefectura – Biroul pentru romi şi Partida Romilor – filiala Argeş a organizat un eveniment prilejuit de împlinirea, la 20 februarie, a 161 de ani de la dezrobirea romilor. Cu această ocazie a fost vizionat filmul documentar „Sclavia romilor… Lungul drum către liberate”, o producţie despre robia romilor în Ţările Române.

Despre semnificaţia zilei au vorbit inspectorul şcolar Petre Livezeanu, Octavian Mihail Sachelarie, director al Bibliotecii Judeţene, şi părintele consilier Andrei Diaconescu, delegat al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.

La masa rotundă a dezbaterii au fost atinse subiecte de interes pentru comunitatea romă din judeţ: abandonul şcolar, frecvenţa la cursuri şi calitatea actului educaţional. Au fost expuse şi câteva desene făcute de copiii romi. Printre micuţii artişti se numără şi Armand, un băieţel din cătunul Gămăceşti – Berevoeşti care a revenit în băncile grădiniţei la vârsta de opt ani (a fost în situaţie de abandon şcolar).

În cadrul evenimentului, Petre Mustaţă, preşedintele Partidei Romilor, l-a prezentat pe noul secretar al filialei, Daniel Fieraru.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015