Connect with us

DIN VIAȚA ROMILOR

DIN VIAȚA ROMILOR – 07.10.2018

Această ediție a emisiunii „Din viața romilor” este dedicată Comemorării Holocaustului din România, ziua de 9 octombrie marcând momentul incipient al deportării evreilor și romilor în Transnistria. Încă din anul 2004, Guvernul României a aprobat ca această dată să reprezinte un omagiu oficial adus victimelor tragicelor evenimente petrecute în spațiul românesc, din vremea celui de-al Doilea Război Mondial.

Avatar

Published

on

Această ediție a emisiunii „Din viața romilor” este dedicată Comemorării Holocaustului din România, ziua de 9 octombrie marcând momentul incipient al deportării evreilor și romilor în Transnistria. Încă din anul 2004, Guvernul României a aprobat ca această dată să reprezinte un omagiu oficial adus victimelor tragicelor evenimente petrecute în spațiul românesc, din vremea celui de-al Doilea Război Mondial. Discutăm despre fenomenul Holocaustului, dar mai ales despre formele în care acesta s-a manifestat în România, cu Valentin Negoi, doctorand în istorie în cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște. Vom afla care au fost factorii declanșatori ai ororilor petrecute în perioada anilor 1941-1942, care au fost cauzele intoleranței etnice și rasiale, cum a fost tratată „problema evreiască” și de ce sute de mii de oameni au fost trimiși la muncă forțată în regiunea dintre Nistru și Bug. În aceeași ediție, urmărim un material despre deportările în Transnistria în vederea epurării comunităților de romi, constituit pe baza unor relatări cutremurătoare ale supraviețuitorilor. Așadar, fiți alături de noi în această duminică pentru a urmări o ediție de comemorare a victimelor Holocaustului din România.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015