Connect with us

DIN VIAȚA ROMILOR

Din Viaţa Romilor – Ediția din 8 mai

Published

on

Institutul Național de Statistică a venit cu o serie de modificări menite să eficientizeze procesul de completare a datelor și chiar să se economisească bani de la bugetul de stat cu ocazia recensământului reprogramat pentru anul 2022.
O altă noutate despre care vom vorbi, pe larg, în ediția de sâmbătă este parteneriatul dintre INS și Asociația Partida Romilor ,,Pro-Europa”, colaborare ce vizează creșterea numărului de persoane rome care să își declare etnia la recensământul populației și al locuințelor. Vom afla mai multe informații despre această strategie de la invitații Monicăi Cornea: domnul Tudorel Andrei, președintele INS și de la deputatul Cătălin Manea.
Tot sâmbătă vă oferim un material special dedicat limbii romani, despre istoria acestei limbi, influența ei asupra limbii române, despre numărul de vorbitori din țara noastră și viitorul acestei limbi.
Vă așteptăm sâmbătă, de la ora 10.00, pe Național TV, duminică de la 16.30 la Naţional 24 Plus dar şi pe pagina noastră de Facebook şi canalul de YouTube!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015