Connect with us

Eveniment

Două centre sociale, construite în zone defavorizate din municipiul Arad

Avatar

Published

on

Consilierii municipali din Arad au aprobat, vineri, în şedinţă extraordinară, două proiecte cu privire la construirea a două centre multifuncţionale în zone defavorizate din oraş, în care copiii vor putea studia, vor avea acces la bibliotecă, săli pentru învăţat şi servicii sociale, investiţii estimate la 2,5 milioane de euro, 85 la sută din fonduri provenind de la Uniunea Europeană.

Centrele multifuncţionale pentru persoanele defavorizate ar urma să fie construite pe strada Tarafului şi strada Şezătorii, două zone din oraş unde trăiesc sute de familii cu nevoie speciale, în special romi.

Valoarea investiţiilor este estimată la 2,5 milioane de euro, iar lucrările ar urma să se încheie în cel mult trei ani.

Potrivit studiului de fezabilitate aprobat de consilieri, clădirea de pe strada Tarafului va avea o suprafaţă de 640 de metri pătraţi şi va cuprinde un centru de zi pentru copii şi un centru comunitar de servicii integrate pentru adulţi.

Clădirea de pe strada Şezătorii va avea o suprafaţă desfăşurată de peste 800 metri şi va deservi 3.000 de persoane, locuitori ai cartierului Şega.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015