Connect with us

Eveniment

Eba – aparatoarea romilor

Published

on

Mezina presedintelui tarii, Elena Basescu si-a luat in serios rolul de aparatoare a romilor si a amendat initiativa a doi deputati PNL prin care sa fie interzisa utilizarea denumirii de romi pentru tigani. Eba nu s-a ferit sa-i acuze pe initiatorii acestui amendament de extremism.
Scandalul a fost declansat de initiativa deputatilor PNL Mircea Dolha si Grigore Craciunescu care au depus la comisia de revizuire a Constitutiei un amendament prin care propun ca nici o minoritate, cu exceptia celor cu radacini comune si atestate stiintifice cu romanii, sa nu poata folosi in titulatura ei oficiala termenul de ”roman”. Sunt vizati romii, desi in tara noastra traiesc si aromani despre care nu s-a facut nici o referire. ”Nu vrem sa fim nici confundati cu altii, nici sa le facem rau altora, dar nici sa ne faca rau altii noua, sa ne defaimeze.
Cum se numesc tiganii in Ungaria, in Anglia, in Germania? Asta este titulatura lor, ” Tigani” a precizat Grigore Craciunescu.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015