Connect with us

Social

Edilul orasului Bistrita Nasaud, Ovidiu Cretu: ?’ Opre roma, isi vaht akana” (Sus romilor, este timpul vostru)

Published

on

Cu ocazia Festivalului Traditiilor Tiganesti organizat in centrul istoric, primarul Ovidiu Cretu a recitat din imnul international al romilor, ”Gelem, Gelem”.
El a spus ca administratia locala s-a straduit sa ofere romilor conditii de viata si de instructie cat mai bune. ”Este momentul in care etnia roma sa se ridice”!
”Referitor la etnia roma care traieste in Bistrita, administratia condusa de mine s-a straduit sa ofere conditii de viata si de instructie cit mai bune. Am mers pe principiul ca inovatia in domeniul invatamintului, in domeniul social, in domeniile care tin de noi, este cheia succesului in a-i aduce pe copiii romi la scoala, in a-i face adevarati cetateni europeni. Este momentul in care etnia roma sa se ridice asa cum spune foarte bine imnul acestei etnii: Opre roma, isi vaht akana/Aide mantza sa lumiake roma! /O kalo mui ta e Kale iakha/Kamava len sar e kale drakna/A romale, A Chavale!” (in traducere: Sus romilor, este timpul vostru/Haideti cu mine, romi din intreaga lume! /Gura cea neagra si ochii cei negri/Ii vei iubi precum strugurii cei negri/Of romilor, of flacailor!”) a spus Ovidiu Cretu pe scena, in deschiderea Festivalului Traditiilor Tiganesti.
Traditiile romilor sint binecunoscute si ne face placere sa aducem la Bistrita formatii care stiu sa valorifice la cel mai inalt grad creatia seculara a romilor, cei care si-au pus amprenta pe convietuirea noastra de sute de ani. Dorim sa promovam si formatii locale, dar lucrurile merg tot mai greu, se aloca bani putini in cultura iar formatii precum cea din Lechita nu participa pentru ca nu au reusit sa se mobilizeze si sa prezinte un spectacol asa cum asteptam din partea lor”, a adaugat edilul orasului.
Iulian Dragoicea

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015