Connect with us

Politic

Eduard Hellvig doreste colaborare cu rromii din Ilfov

Published

on

„Problemele rromilor nu sunt doar problemele acestei comu­nitati, ele sunt de fapt probleme ale societatii noastre”, a declarat Eduard Hellvig, deputat ales in Colegiul 4 Ilfov. De la aceasta premisa a abordat alesul liberal intalnirea de la Buftea cu repre­zentantii Uniunii Nationale a Comunitatii de Rromi din judetul Ilfov.
Evenimentul a avut loc sub patronajul NDI (National Democratic Institute) si la acesta au mai participat senatorul liberal Nicolae Nasta si primarul orasului Buftea, Gheorghe Pistol.
„A fost o reuniune de lucru in care ma bucur sa pot spune ca am pus bazele unei colaborari con­crete pe viitor si in care am iden­tificat deja cateva aspecte asupra carora ne putem concentra aten­tia; o colaborare din care am spe­ranta ca vom castiga cu totii, indi-­ ferent de etnie. Mai ales ca am­bele parti, atat reprezentantii comunitatii rrome din Ilfov cat si noi, cei care am reprezentat po­liticul la intalnire, am pus pe tapet nevoia de dezvoltare a zonei in care ne desfasuram activitatea, nevoia de creare de locuri de munca in zona, nevoia atragerii de fonduri europene pentru cres­terea nivelului de trai al tuturor ilfovenilor si, ca urmare, inclusiv al celor de etnie rroma „, a decla­rat Eduard Hellvig.
Deputatul Eduard Hellvig a convenit cu UNCR o colaborare directa prin desemnarea, de catre Uniune, a unui reprezentant al rromilor ilfoveni care sa activeze ca si consilier voluntar pe langa cabinetul parlamentar din Buftea. „E un mecanism simplu care face ca problemele cu care se confrun­ta membrii acestei comunitati sa ajunga direct si rapid la parla­men­tarul care ii reprezinta si impre­una sa cautam solutiile legale potrivite” si-a argumentat deputatul Eduard Hellvig pro­punerea privind o astfel de cola­borare.
La randul lor, senatorul Nico­lae Nasta si primarul Gheorghe Pistol i-au asigurat pe reprezen­tantii rromilor prezenti la Buftea de determinarea lor in sustinerea unor proiecte din domeniile cul­tural si sportiv in care sa fie angrenati tinerii rromi.
Liderii UNCR au cerut spri­jinul parlamentarilor in revizuirea Strategiei Nationale de Imbuna­tatire a Situatiei Rromilor dar si a altor acte normative cu impact asupra comunitatii rrome. Poli­ticienii prezenti la intalnire si-au aratat disponibilitatea sustinerii intereselor rromilor, inclusiv prin sprijin legal la accesarea de fon­duri europene sau in relatia co­munitate-autoritati centrale.
„Daca nu vom avea dorinta de a incuraja, de a sprijini liderii rromi sa schimbe mentalitatea in cadrul comunitatii din care pro­vin, sa schimbe modul in care traiesc rromii, atunci vom ramane vesnic nemultumiti de compor­tamentul unora dintre rromi. Eu vad partea plina a paharului, anume ca printre rromi sunt per­soane care admit problemele cu care se confrunta comunitatea si doresc sprijin in depasirea acestora”, a mai spus deputatul.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015