Connect with us

Eveniment

Evacuari intr-o tabara de romi romani la Nisa

Published

on

Ultimii ocupanti ai taberelor de romi instalate pe malul stang al raului Var, la vest de Nisa, au plecat marti dimineata in calm si demolarea taberelor lor a inceput imediat, relateaza cotidianul Le Parisien, citand prefectura, in editia online. In jur de cincisprezece persoane, inclusiv copii, au parasit doua tabere improvizate pe malul raului, dupa ce au primit vizita unui executor judecatoresc insotit de reprezentanti ai prefecturii si consiliului general.

Ocupantii plecati marti nu au putut fi mutati in alta parte de serviciile publice, care „nu mai au alt loc” de propus, a declarat subprefectul Jean-Daniel Montet-Jourdran. Majoritatea lor erau „eligibili unui ajutor de intoarcere” in tara de origine, Romania, „dar au plecat chiar inainte de a putea sa il oferim”, a precizat el.

Tribunalul administrativ din Nisa a ordonat desfiintarea acestor tabere insalubre inainte de 16 mai la miezul noptii.

In jur de o suta de persoane traiau acolo, unele de mai multe luni, in colibe construite din tot felul de resturi in imediata apropiere a raului, pe un perimetru administrat de consiliul general si clasat Natura 2000.

Saptamana trecuta, presedintele consiliului general Eric Ciotti a denuntat o situatie „intolerabila atat din motive de siguranta, cat si din principiu”.

„Totul trebuie facut pentru a evita in viitor ca o astfel de situatie sa se mai intample”, a declarat deputatul UMP/dreapta, primul partid de opozitie.

„Acest lucru presupune, pe de o parte, abrogarea circularei interministeriale ce incurajeaza si faciliteaza sosirea si instalarea de cetateni romani si bulgari in Franta”, considera el.

„Pe de alta parte, adauga el, guvernul ar trebui sa initieze imediat discutii cu Romania si Bulgaria pentru ca aceste tari sa-si integreze propriii cetateni si sa respecte in cele din urma angajamentele europene”.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015