Connect with us

La zi

Festivalul Haiducilor – în Parcul Naţional din Bucureşti

Partida Romilor

Published

on

Festivalul Haiducilor va avea loc, de joi până duminică, în Parcul Naţional din Capitală, unde vor fi pregătite preparate haiduceşti pentru toate gusturile, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

Vor fi preparate vita haiducească, oaie înăbuşită la ceaun sau rumenită în vin şi usturoi, praz cu miel, cotlet haiducesc, berbecuţ şi viţel la proţap, cărnuri aromate de vânat şi pastrame în unt, bulz ciobănesc, mămăligă în pături, grătarele vor sfârâi pline de pastrămuri, cârnaţi şi coaste haiduceşti, iar cuptoarele vor coace pâine, informează organizatorii.

Conform acestora, spectacolul gastronomic va fi desăvârşit de cârnatul haiducesc din vânat, ce va atinge dimensiuni record – 100 de metri – în care bucătarii haiduci vor îmbina perfect gustul din carne de vânat cu mirodenii îmbietoare de toamnă, dar şi de plăcinta vedetă a festivalului – plăcinta haiducească – pregătită cu aluat fraged, legume şi cărnuri fel de fel.

De asemenea, la festival vor fi plăcinte şi cozonaci din toate zonele ţării: plăcinte poale’n brâu, plăcinta creaţă de Maramureş servită cu horincă „ca la mama ei”, plăcintă Dobrogeană, plăcinte-n foi dulci sau sărate, cu dovleac sau mere, stropite din belşug cu must proaspăt stors şi vin în căni de lut.

Au fost invitaţi bucătari iscusiţi din toate colţurile ţării, care vor prepara delicatesele chiar sub ochii vizitatorilor. Organizatorii s-au pregătit şi cu o gamă variată de produse tradiţionale: dulciuri, brânzeturi, afumături şi pâine de casă, coaptă în cuptoarele amenajate „în buricul târgului”.

Meşterii populari vor veni şi ei la festival cu cele mai frumoase cadouri şi exponate lucrate manual, iar pentru cei mici a fost amenajat un parc de distracţii. Cei mari vor avea parte de muzică pentru toate gusturile: etno, folclor autohton şi tarafuri care vor anima petrecerea, relevă sursa citată.

Intrarea este liberă. 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015