Connect with us

Cultura

Festivalul Strada Armeneasca la Bucuresti

Published

on

Armeni, evrei, romi si greci si-au dat intalnire in ziua de 2 august pe strada Armeneasca, pentru a lua parte la deschiderea Festivalului Strada Armeneasca, eveniment care cuprinde spectacole de dans si muzica traditionala, workshopuri si prelegeri, precum si vizionari de filme.
” Sper sa fie un experiment reusit pe care sa-l organizam anual” a spus liderul Grupului deputatilor apartinind minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, amfitrionul serii, in timp ce Datev Hagopian, arhiepiscop al Bisericii Armene din Romania, a elogiat modul in care tara noastra, exemplu de ospitalitate pentru intreaga lume, i-a primit pe refugiatii armeni in anii 1915 – 1922.
” Armenii din Romania marturisesc ca sunt suta la suta romani si suta la suta armeni”, a mai spus inaltul prelat, binecuvantandu-i pe cei prezenti la eveniment.
Ambasadorul Armeniei la Bucuresti, Hamlet Gasparian si-a exprimat speranta ca astfel de manifestari sa conduca la o mai buna colaborare dintre tara pe care o reprezinta si Romania.
Deputatul Aurel Vainer, presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania (FCER), care a salutat cu traditionalul ”Shalom” (PACE), a evocat tineretea petrecuta pe strada Mantuleasa, aproape de Armeneasca, pravaliile armenesti de cafea din Capitala ori puternica echipa de baschet, EFA (Educatie Fizica Armeneasca).
” Noi am trait si a suferit mult in istorie, dar nu ne-am dat batuti”, a mai spus Aurel Vainer.
Cuvinte de salut au mai transmis reprezentantii comunitatilor elene prin deputatul Dragos Gabriel Zisipol si roma prin Catalin Manea, secretar general al Partidei Romilor.
Strada Armeneasca este atestata din secolul XVII – lea si reprezinta un important punct de reper atit pentru comunitatea armeana cit si pentru populatia Bucurestiului. Festivalul a fost organizat de Uniunea Armenilor din Romania, Arhiepiscopia Bisericii Armene, Tineretul Comunitatii Armene, partener Primaria Capitalei.
George Susma

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015