Connect with us

Social

Finanţare de peste 2,2 milioane de lei pentru 14 proiecte selectate în programul „În stare de bine”

Partida Romilor

Published

on

Un număr de 14 organizaţii neguvernamentale au fost selectate pentru a primi o finanţare de peste 2,245 milioane de lei în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte al anului 2020 din campania #ÎnStareDeBine.

Potrivit iniţiatorilor acţiunii, Kaufland România, cele 14 proiecte propuse spre finanţare acoperă domenii precum: cultură, sport şi viaţă sănătoasă.

Printre proiectele propuse se află: ateliere de lectură şi creativitate online pentru copii de 6-10 ani din comunităţi vulnerabile precum Ferentari, Slatina, Nucşoara, Pojorâta, Lereşti (judeţul Argeş), Bonţida, Geaca, Corneşti (judeţul Cluj) şi Războieni-Cetate (judeţul Alba); lecţii muzicale video pentru copii şi tineri din şcolile gimnaziale din judeţul Timiş, din care cel puţin jumătate au unul sau ambii părinţi plecaţi în străinătate; spectacol de teatru adaptat pentru spectatori cu diferite tipuri de dizabilitate, în special persoane cu dizabilitate vizuală; cluburi de karate pentru copiii aflaţi în situaţii de risc din comune din judeţul Vâlcea, împreună cu şcolile locale, antrenamente şi şedinţe nutriţionale şi educative cu copiii şi părinţii acestora; sesiuni de terapie ocupaţională, sesiuni de suport pentru părinţi, şedinţe educaţionale, activităţi sportive şi ateliere de sănătate mintală şi fizică pentru copii cu nevoi speciale (autism, ADHD, sindrom Down) din Câmpulung, Calafat şi câteva localităţi limitrofe din judeţul Dolj.

De asemenea, alte proiect se referă la tratamente la domiciliul copiilor cu boli grave din Dobrogea – prima reţea de asistenţă integrată şi suport de proximitate pe termen lung pentru copiii bolnavi de cancer, respectiv la o campanie de informare publică pe tema neurofibromatozei.

Conform unui comunicat de presă al retailerului, în afară de proiectele deja selectate pentru a primi finanţare, alte nouă se află pe lista de rezervă.

Proiectele propuse spre finanţare au fost selectate dintr-un total de 221 de proiecte trimise în competiţie în perioada 21 – 23 iulie 2020, nevoia de finanţare a tuturor acestor proiecte depăşind 7,2 milioane de euro (35.244.738,78 lei).

Programul #ÎnStareDeBine este susţinut de Kaufland România şi implementat cu sprijinul Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile. Valoarea totală a granturilor nerambursabile alocate se ridică la un milion de euro.

Iniţiativa se adresează tuturor asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor care dezvoltă proiecte în domeniile cultură, sport şi viaţă sănătoasă destinate cu prioritate grupurilor vulnerabile.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015