Connect with us

Social

Fonduri europene pentru romi

Published

on

Ministerul Muncii doreste sa realizeze un studiu pe problematica statutului social economic al comunitatii rome in Romania. Mariana Campeanu a declarat ca vrea sa identifice prioritatile de investitie pentru perioada de programare 2014 – 2020 a Fondului Social European.
Ministerul Muncii a contactat Banca Mondiala in vederea realizarii unei cercetari in privinta statutului socio- economic al comunitatii rome din Romania. Ministrul de resort, Mariana Campeanu, a precizat ca studiul va arata ”in ce moment ne aflam si ce avem de facut in viitoarea programare pentru a folosi eficient fondurile europene”.
Ministrul a sustinut ca solutia pentru integrarea romilor consta in asigurarea unui nivel corespunzator de educatie. Mariana Campeanu a precizat ca daca in ultimii 20 de ani s-ar fi acordat o atentie prioritara educatiei, romii ar fi avut sanse mari de a se integra in orice societate din Europa si de a avea un nivel de trai corespunzator.
Dan Macovei

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015