Connect with us

News

Franța: Cel puțin 500 de romi, evacuați

Avatar

Published

on

O tabără de romi a fost evacuată din oraşul Grenoble, din vestul Franţei, în cursul zilei de miercuri, la ordinul primăriei.

Tabăra este cunoscută sub numele de „Esmonin”, fiind formată în prezent din aproximativ 300 de persoane. Evacuarea a fost anunţată la jumătatea lunii mai de către primarul ecologist al oraşului Grenoble, Eric Piolle, care a garantat „siguranţa populaţiei” faţă de „reţelele mafiei” care s-au dezvoltat în Grenoble.

„Nu putem rezolva aceste probleme lăsând lumea în această stare, ca să revină la taberele anilor 1960”, a declarat primarul Piolle.

El a atras atenţia asupra „condiţiilor inumane” din tabăra de romi de la Grenoble, precizând că primăria încearcă să găsească metode alternative pentru relocarea membrilor acesteia, printre care alocarea unor case mobile a căror capacitate de găzduire să fie de 50 de persoane. Câteva dintre famiile de romi au fost deja relocate în lunile anterioare, a mai adăugat Piolle.

Tabăra „Esmonin” s-a stabilit în centrul comercial Grand Place din Echirolles, suburbie a oraşului Grenoble, numărând până de curând în jur de 400 de membri, dintre care 200 de mineri, creând conflicte puternice cu localnicii timp de mai multe luni.

Tot în aceeași zi  a fost evacută o altă tabără formată din aproximativ 200 de imigranţi în arondismentul al XVIII-lea din Paris.

Cei mai mulţi dintre aceştia sunt cetăţeni din Eritreea şi Sudan.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015