Connect with us

Cultura

Priveste-ma asa cum sunt

Published

on

Gala Femeilor Rome reprezinta un mesaj de incurajare, de vizibilitate, de implicare constanta a femeilor rome in viata publica. Prin intermediul acestui eveniment, organizatorii ofera premii si distinctii in semn de recunostinta si apreciere fata de femeile rome, care s-au remarcat prin activitatile lor in beneficiul comunitatilor de romi, dar si a societatii romanesti. In ultimii doi ani, 32 de femei rome au fost premiate in cadrul Galei Femeilor Rome, in cele 10 categorii si subcategorii de premiere din domeniile: educatie, sanatate, politici publice, munca, justitie, cultura, dezvoltare comunitara, mass-media si un premiu de popularitate.
Anul acesta Gala Femeilor Rome s-a aflat sub semnul Luptei Impotriva Violentei Femeilor si in acelasi timp incurajeaza si implica deopotriva femei si barbati pentru a creste conditiile de afirmare a femeilor rome in spatiul public.
Evenimentul a avut loc pe data de 7 martie, la sala ARCUB, fiind sustinut financiar de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, Partida Romilor, Asociatia Romano Butiq, Asociatia Front O Del Amenca, Asociatia Florarilor din Romania.
Gala Femeilor Rome lansata in anul 2011, in Romania, sub sloganul ”Priveste-ma asa cum sunt” a devenit deja o traditie de celebrare a zilei Internationale a Femeii.
Etichetari ale femeilor rome precum ”cersetoare”, ”cu multi puradei”, ”vrajitoare”, ”hoate”, ”murdare” etc sunt bine cunoscute in intreaga societate romaneasca si diaspora.
Mai putin cunoscute sau recunoscute sunt femei rome de succes, activiste de drepturile omului/femeii, doctorite, avocate, inginere, afaceriste, actrite, jurnaliste, politiciene, etc.
Prin acest eveniment se urmareste sa se elimine stereotipurile negative despre femeile rome atat in societatea romaneasca cat si in diaspora. Consideram ca succesul unei tinere generatii de femei rome este in stransa legatura cu succesul femeilor rome participante la unicul eveniment Gala Femeilor Rome.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015