Connect with us

Eveniment

George Soros si Presedintele Bancii Mondiale au vizitat romii din Frumusani

Published

on

Presedintele Bancii Mondiale, Jim Yong Kim si George Soros au vizitat comunitatea de romi din comuna Frumusani. Deplasarea a avut loc la initiativa Centrului pentru Educatie si Dezvoltare Sociala si a Fundatiei Roma Education Fund, care desfasoara in localitate un proiect european de integrare a romilor prin educatie.
Jim Yong Kim si Soros au vizitat cartierul de romi din Frumusani, unde au stat de vorba cu mai multi reprezentanti ai comunitatii despre problemele lor si despre masurile care ar trebui luate pentru imbunatatirea conditiilor de viata si pentru accesul la educatie de calitate.
Presedintele Bancii Mondiale a precizat ca in ciuda progreselor inregistrate de Guvern, Romania ramane tara cu cel mai inalt nivel al saraciei din Uniunea Europeana.
” Peste 30% din populatie traieste cu mai putin de 5 dolari pe zi. As dori sa atrag atentia asupra persoanelor care traiesc cu un venit atat de mic, inclusiv populatia roma de aici, din Romania si din alte parti ale Europei ”, a precizat oficialul.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015