Connect with us

Eveniment

Gregoire Cousin, cercetator la Universitatea din Tours și din Florența:

Published

on

La cateva zile de la incendiul izbucnit la fabrica dezafectata, ocupata de sute de romi la Lyon, in care au murit doua femei si un copil, Gregoire Cousin, cercetator si autor al unei lucrari pe tema gestiunii administrative a problemei romilor in Europa, vorbeste despre situatia din Franta.
Intrebat care este situatia dintre romi si nomazi, Cousin a explicat ca in timp ce nomazii sunt o categorie administrativa de persoane care domiciliaza in case mobile, romii sunt un grup etnic care, in limbajul curent, sunt cunoscuti ca tiganii din Europa de Est, care nu au locuinte mobile deci nu reprezinta o categorie administrativa.
Specialistul in problema romilor, a mai spus ca circa 20.000 de romi, deopotriva romani si bulgari locuiesc in conditii precare in mahalalele franceze. Solutia optima pe termen mediu si lung pentru a rezolva problema romilor din Franta este integrarea in societatea franceza prin asigurarea unor locuri de munca.
In ceea ce priveste solutiile de cazare, exista posibilitatea de a se face niste locuinte temporare, dupa modelul caselor pentru muncitori, crede specialistul, care subliniaza ca este important sa se asigure accesul la apa, la electricitate si conditii mai bune decat in mahalale.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015