Connect with us

Social

Harghita: Creştere a numărului de copii care au ajuns în sistemul de protecţie socială

Partida Romilor

Published

on

Numărul de copii care au ajuns în sistemul de protecţie social din Harghita este în creştere faţă de 2018, de la începutul anului fiind plasaţi în asistenţă maternală 53 de copii, dintre care 15 au fost abandonaţi în spital.

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Harghita, Elekes Zoltan, a declarat marţi că se înregistrează o creştere destul de mare a numărului copiilor care au ajuns la asistenţi maternali, din familii, de la 38 în anul 2018, la 53 în acest an.

Potrivit sursei citate, de la începutul anului au fost abandonaţi în spital 19 copii, dintre care 15 au fost plasaţi la asistenţi maternali şi în cazul a patru dintre ei au fost convinse familiile să îi ia acasă.

Despre restul copiilor care au fost plasaţi în asistenţă maternală, Elekes Zoltan a spus că a fost nevoie de această măsură întrucât copii erau în pericol, erau neglijaţi, provenind din familii cu probleme sociale.

Specialiştii DGASPC Harghita sunt anunţaţi de către autorităţi, cadre didactice sau diverse persoane care cunosc situaţia familiilor în care copii sunt ţinuţi în frig, nu sunt hrăniţi corespunzător, nu merg la şcoală sau chiar sunt abuzaţi.

Elekes Zoltan consideră că această creştere a numărului de copii care au ajuns în sistemul de protecţie se datorează faptului că autorităţile şi cetăţenii au devenit mai sensibili la cazurile în care copiii sunt neglijaţi şi au nevoie de ajutor.

În sistemul de protecţie socială din Harghita, de stat şi privat, se află în prezent aproximativ 1300 de copii. 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015 Shared By Fancy Text Generator