Connect with us

Social

ÎN SPRIJINUL ROMILOR: Campania pentru prevenirea abuzului, la Remetea Chioarului

Avatar

Published

on

La Școala Generală din Remetea Chioarului a avut loc o primă întâlnire între specialiștii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Maramureș, ai Prefecturii Maramureș și grupurile-țintă din comunitățile de romi din comună. În zonă există patru comunități de romi care beneficiază de un mediator școlar pentru a sprijini accesul copiilor la educație.

La eveniment au fost prezenți 30 de copii și 10 părinți din comunitățile de romi, care au participat la discuții interactive, și-au exprimat părerea despre temele abordate, dar au adresat și întrebări specialiștilor.

Reprezentanții DGASPC și ai Prefecturii Maramureș au făcut o prezentare a drepturilor copilului în general, dar au vorbit și despre riscul de abuz asupra copilului. La discuții s-au alăturat cadrele didactice din instituția de învățământ, dar și un reprezentant al Poliției. Împreună au identificat câteva modalități prin care părinții și copiii din comunitățile de romi pot să prevină situațiile de abuz, excluziune sau discriminare: o mai bună informare asupra drepturilor de dezvoltare, de protecție și participare, modalități non-agresive de a face față unor conflicte, dar și informații cu privire la instituțiile și persoanele care pot oferi ajutor în cazul unei situații de abuz.

La final, specialiștii au distribuit participanților materiale informative referitoare la abuz și drepturile copilului, broșuri interactive pentru copiii până la 10 ani, dar și pentru adolescenți și părinți. O întâlnire cu același grup-țintă va avea loc în luna septembrie.

 

Campania de informare și sensibilizare în vederea prevenirii abuzului și a oricărei forme de violență asupra copilului va continua pe tot parcursul verii, în comunitățile de romi din județul Maramureș.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015